Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung avslutning för ett ungt Alnö IF

Röbäcks IF avfärdade redan degraderings klara Alnö med 8–0.
Ett förväntat resultat, enligt Alnös tränare Håkan Johansson.
– Vi var medvetna om att det kunde sluta så här.

Det har varit en tung resa för Alnö IF i årets division 3. Avslutningen blev inte roligare. Med en ung och oprövad trupp åkte Alnö IF norrut för serieavslutning mot Röbäcks IF. Där blev det stor förlust med 0–8.

Ett resultat som har sin förklaring.

– Det blir en svår situation när vi ställer upp med ett så här ungt lag där medelåldern ligger på arton år, de gör det bra, säger Håkan Johansson.

Daniel Mahari i hemmalaget blev en stor matchvinnare efter att ha satt hela sju kassar.

– Han var en skicklig spelare som vi hade problem att handskas med, säger Håkan Johansson.

Två vinster och tjugo förluster blev säsongens dystra facit för Alnö - och därmed en sista plats i division 3 mellersta Norrland och degradering till division 4.

Till nästa säsong väntar därför en omstart för klubben. Där både organisation och lagbygge blir något att se till att stabilisera.

– Det blir en chans för oss att börja om och vi arbetar strategiskt med detta just nu, säger Håkan Johansson.

Att satsa ungt och göra det i det egna ledet blir ett ändamål för klubben till nästa år, men också komplettera med några mer rutinerade och äldre spelare.

– Vi har många duktiga ungdomar men det gäller att få in några rutinerade för att lyfta utvecklingsmiljön för dem, säger Håkan Johansson