Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för Dragons

Det blev en tung förlust för Dragons i Luleå.
Hemmalaget vann med 19 poäng efter att de ryckt ifrån i andra perioden.
– Vi spelar Ikeabasket som jag brukar uttrycka det, säger Dragonscoachen Tommie Hansson.

Annons

Sundsvall Dragons inledde matchen mot BC Luleå bra och var också i förarsätet efter första perioden då de hade ledningen med 16–13.

Sedan small det till och plötsligt hade hemmalaget Luleå gjort 14 raka poäng i inledningen av period två och tåget hade gått för Dragons som låg under med 15 poäng efter halva matchen.

– Det är basket i ett nötskal. De får några skott som trillar i och får momentum på det medan vi blir passiva och missar några skott, säger Daniel Eliasson.

– Det är där matchen går, det är där det avgörs, säger Dragonscoachen Tommie Hansson.

I ett försök att komma in i matchen igen öppnade Dragons den andra halvan starkt och lyckades också krympa avståndet till nio poäng innan tre minuter spelats av period tre. Sedan tappade de initiativet igen och hemmalaget kunde jämna ut siffrorna i perioden för att behålla den trygga ledningen.

Inför den sista perioden skiljde det 14 poäng i Luleås favör, ett försprång som Dragons aldrig orkade hämta igen utan istället kunde hemmalaget dra ifrån med ytterligare fem poäng för en komfortabel seger.

– De är mer aggressiva och vi kan inte matcha deras aggressivitet riktigt utan blir passiva. Vi tar inte i någonting, tar dåliga avslut offensivt och slutar spela laganfall. I stället spelar vi Ikeabasket som jag bruka uttrycka det, vilket innebär att man gör det själv. Och det håller inte mot ett så pass bra lag som Luleå på bortaplan, säger Hansson.

Poängbäst i Dragons var Daniel Eliasson med sina 13, vilket i sin tur var fem poäng bakom Luleås bäste man för dagen – en viss välbekant Alex Wesby som sänkte 18 poäng för sitt lag.

– Vi tar med oss att vi vet att vi inte kan ha några dippar och att vi inte kan förlita oss på skytte utan måste spela runt i anfallen, säger Eliasson.