Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för Njurunda mot Nälden: "Det var en märklig match"

Njurunda var det spelförande laget och satte hög press på Nälden. Trots det var det gästerna som kunde ta hem tre poäng.
– Vi lyckades inte få hål på dem helt enkelt, säger Njurundas tränare Magnus Billman.

Annons

Helgens dubbla hemmamöten slutade i två raka förluster för Njurunda. I lördags var det Husum som gästade och hemmalaget förlorade med 5–6. Men när Nälden stod för motståndet under söndagen var det Njurunda som tog greppet om spelet. Men laget lyckades inte ta till vara på sina chanser.

– Det var en märklig match, vi spelade bra men vi gjorde inga mål.

Trots att Njurunda förde spelet kunde Nälden göra ett tidigt inledningsmål och göra ytterligare två mål innan den första periodpausen.

– Vi gick in lite för tidigt i anfall ibland och glömde bort att försvara oss.

Matchen följde samma mönster i den andra och tredje perioden och Nälden kunde utöka sin ledning.

– De hade lite mer rutin och större tålamod än oss och vann matchen ganska komfortabelt ändå.

Under grundserien imponerade Njurunda stort och blev tabelletta. Av tolv spelade matcher slutade elva med vinst. Nu återstår två matcher i Alltvåan. Laget ligger nu på en tredje plats strax under kvalstrecket med fem poäng upp till tvåan Nälden. Härnäst väntar ett bortamöte med serieledande Kramfors-Alliansen på tisdag.

– Det gäller att bara tömma och glömma och gå vidare. Det handlar om att ligga i rätt fas de två kommande matcherna.

Den sista matchen spelas återigen mot Nälden den 27 februari, även den på bortaplan.

– Vi har stora möjligheter att vinna och måste sätta försvaret och fokusera på att göra rätt. Det gäller att kunna kontra och få en bra matchbild.

För att Njurunda ska hamna på kvalplats krävs två av två vinster.

– Målet för säsongen var att ta oss till Alltvåan och det gjorde vi med bravur. Nu ska vi vinna de två resterande matcherna och sen får vi se om det blir ett kvalspel.

Både Nälden och Kramfors har avböjt att kvala till division 1.

– Klubben får ta ställning om det finns ekonomi för ett avancemang för vår del. Men för det första måste vi ta oss till kvalet och vi satsar på två vinster nästa vecka, säger Magnus Billman.