Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för Selånger

Trots en toppinsats borta mot serietvåan Dalkurd kom ytterligare en 1–0-förlust för Selånger FK. Lagets sjätte förlust där slutsiffrorna skrevs 1–0.
– Jag tror inte det sätter sig på gruppen, vi är ett hårt arbetande gäng, säger tränare Anders Högman.

Annons

Som så många gånger tidigare under säsongen förlorade Selånger med 1–0. Det var efter halvtimmen spelad som Michael Junior Omoh mötte upp ett inlägg med pannan och nickade in 1–0 i krysset.

– Ett jättefint fotbollsmål, det var inte så mycket vi kunde göra där, säger Anders Högman.

Matchbilden var som förväntat där topplaget Dalkurd fick ha mycket boll dock utan att komma till några hetare chanser än just Omohs mål.

– Vi försökte komprimera ytorna bakåt och sedan kontra på dem, speciellt på deras vänstersida. Det tycker jag vi lyckas med, säger Högman och fortsätter:

– Vi är så bra som vi kan vara, vi gör en toppinsats och är nära att ta poäng.

Närmast i Selånger var yttermittfältaren Christoffer Milde som hade två heta chanser att kvittera samt Oliver Widahl. Men bollen ville inte, som så många gånger förr, inte in, men Anders Högman tror inte att det tär på moralen.

– Jag tror inte det sätter sig på gruppen, vi är ett hårt arbetande gäng, säger han.

För att strö ännu mer salt i såren så vann bottenkonkurrenten Sandvikens IF mot Eskilstuna City med svidande 3–0 och gick förbi i tabellen. Selånger parkerar på nästsista plats i division I norra och har tre poäng upp till Västerås som ligger på säker mark med tre omgångar kvar. Tre matcher som kommer bestämma Selångers framtida division I-framtid och Högman är full av självförtroende.

– Vi är i bra form och kan ta poäng mot alla lagen, även Sirius, säger han.