Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung storförlust för Sundsvall Hockey i måstematchen mot Södertälje: "Det är flera individuella misstag"

Sundsvall Hockey jagade en vinst mot Södertälje och en andraplats i tabellen.
Det blev det inte.
I stället blev det tre poäng och en storvinst för Södertälje som utökade avståndet till Sundsvall.

Annons

Det var en måstematch för Sundsvall Hockey. Inför matchen låg laget på en tredje plats i tabellen och en vinst mot Södertälje hade inneburit att Sundsvall puttade ner laget till en tredjeplats och ökade sina chanser att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

Matchen började sömnigt för Sundsvalls del som inte verkade vara med alls. Södertälje jagade ett ledningsmål men lyckades inte och perioden blev mållös.

Ledningsmålet kom däremot signerat Marcus Kinisjrävi efter en knapp minut in i den andra perioden.

– VI tyckte att vi hade bra koll på dem och vad de höll på med och det pratade vi om i första pausen. Sen tog vi ledningen direkt i andra och hade chans på 2–0 också, men i stället får de ett ruggigt billigt kvitteringsmål, säger tränaren Leif Strömberg.

Södertälje kvitterade nämligen knappt tio minuter efter Sundsvalls ledningsmål genom Johan Lorraine och sedan dröjde det bara ett par minuter innan laget tog ledningen.

– Matchen var definitivt inte över för att de har 1–2, säger Strömberg.

I den tredje perioden hade Sundsvall chansen att kvittera när både Johan Skinnars och Olov Lundqvist utvisades för Södertälje, men i stället blev det gästerna som utökade sin ledning drygt sju minuter in i den tredje perioden.

– Där borde vi ha gjort mål. De hade 1–2 och vi spelade tre mot fem. Det är klart att det ska bli mål då. Vi har tränat på den situationen mycket på träningarna och vet exakt vad vi ska göra, så det var inte bra, säger Leif Strömberg.

När knappt två och en halv minut återstod av matchen tog Sundsvall Hockey time out. Men det hjälpte föga. I stället kom ännu ett mål från Södertälje som satte punkt på matchen som slutade 1–4.

– Det är inte bra att förlora naturligtvis, men nu ligger allt fokus på Troja/Ljungby. Jag har varit med många gånger och vet att tabellen kan ändras på sätt folk inte ens har en aning om så nu är det nästa match som gäller helt enkelt, säger Leif Strömberg efter förlusten.