Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung terapi för slottets stjärnor i nya säsongen

Spännande livsöden återberättade över goda middagar i vacker slottsmiljö. Ja, men också gnissel, gnäll och kastruller som kokar över. I den nya säsongen av "Stjärnorna på slottet" gör konflikterna comeback.

Claire Wikholm, Marika Lagercrantz, Stefan Sauk, Amanda Ooms och Morgan Alling. Fem skådespelare och scenkonstnärer med mer gemensamt än de flesta anar. Genom den kommande säsongen av SVT:s populära "Stjärnorna på slottet" går barndomstrauman som en röd tråd.

Under fem dagar berättar deltagarna om sig själva, sina karriärer och bakgrunder. Det är berättelser som visar sig innehålla frånvarande föräldrar, föräldrar med psykiska problem, alkoholism och självmord.

– Det var ingenting som vi hade förberett eller tänkt på. Det visade sig bara att vi alla hade tämligen jobbiga barndomar, säger Claire Wikholm.

Skådespelerskan står i centrum för den första dagen och lyckas hålla sig kvar i händelsernas centrum även under de övriga deltagarnas dagar.

– På kvällen efter min dag var vi alla glada. Vi kände liksom att vi hade blivit ett gäng och det var första dagen så vi var ju pigga allihop. Jag kände att det här kommer att bli underbart, men det blev det inte, säger hon.

Under den dag då Morgan Alling håller i taktpinnen växer irritationen mellan honom och Claire Wikholm. När han berättar om sitt genombrott med barnprogrammet "Tippen" och framgångarna som följde därpå blir han kallad "självgod" av sin kollega.

– Jag trodde att man skulle ha större respekt för varandras historier och det kände jag inte att jag fick på min dag. Jag fick inte prata till punkt och jag fick kommentarer som inte var så roliga. Det gjorde rätt ont om jag ska vara ärlig, säger Morgan Alling.

Trots att programmet spelades in i mitten av sommaren är han fortfarande märkbart påverkad av konflikten med Claire Wikholm.

– Claire kom flera gånger och bad om ursäkt, men det är så dags då tycker jag. Jag är väldigt stolt över att jag har lärt mig att hantera människor som egentligen är översittare. Det är ju ett problem som hon har, och inte jag, men jag får ta den skiten.

I säsongens sista program rinner det över för Stefan Sauk som får nog av att bli avbruten av Claire Wikholm och lämnar middagsbordet i vredesmod.

– Det blev för mycket. Du är inlåst fem dagar på ett slott och är uppe och tjatar hela dagarna, till slut så... det var ju sista programmet... enough is enough. Jag tänkte att jag skulle hålla hela vägen, men till sist gick det inte, säger han. (TT)