Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt för Timrå IK – tappade viktiga poäng i streckstriden mot Pantern

Skottet från mittlinjen studsade på väg fram mot målet och ställde Johan Mattsson fullständigt.
Efter tavlan och förlusten mot Pantern, 1–2, berättar målvakten om varför han blivit bättre att hantera sådana händelser.
– Jag har jobbat mycket med det med min mentala coach, säger Johan Mattsson.

Sex minuter in på den andra perioden slängde Panterns Carl-Johan Sjögren ned pucken mot målet från mittlinjen.

Kort därefter blev det tyst i Timrå Isstadion och plötsligt stod det 0–1 på resultattavlan. Timråmålvakten Johan Mattsson, som hade börjat matchen starkt, missbedömde puckens bana.

– Jag har tittat på det flera gånger efteråt och pucken studsar en halvmeter till vänster. Jag ser att den vobblar lite, men det såg ändå ut som en platt puck, men studsen ställer mig, säger Mattsson.

Läs också: NHL-scouter såg Dahlén göra ny poäng – nu väntar landslagsuppdrag för talangen

Målvakten var med om en liknande sekvens i derbyt borta mot Sundsvall Hockey tidigare i vinter.

– Då gick den upp i taket och jag var mer beredd på att det skulle bli en svår studs. Nu blev jag mer förvånad när den stack i väg, säger Mattsson.

Tränaren Jens Öhman konstaterar att målet påverkade matchbilden en hel del och att Timrå IK fick jaga, men Öhman lyfter fram Mattsson som lagets bäste spelare ändå efteråt.

– Det är han som står upp för laget under början av matchen och han visar en fortsatt stabilitet.

Mattsson berättar nu om en av anledningarna till att han blivit bättre att hantera motgångar.

– Grabbarna kom fram och peppade mig direkt och det kändes skönt och sedan har jag jobbat mycket med det med min mentala coach, säger Mattsson.

Inför den här säsongen tog han kontakt med Anders svärd, som redan hjälper flera målvakter i både Hockeyallsvenskan och SHL.

– Vi har både träffats och jobbat på distans. Det jag känner att det har gett mig är mer ro och kunskap att komma tillbaka efter sådana här situationer. Det handlar mycket om hockeyn, men också om att må bra i livet vid sidan av.

Pantern satte sitt andra mål för kvällen i mitten av den sista perioden. Timrå fick in en reducering i power play med mindre än minuten kvar, men det blev en förlust efter den fina sviten på fem raka segrar.

För Pantern var det tre viktiga poäng i striden om en play off-plats. Nu väntar en dryg veckas speluppehåll för Timrå IK.

– Vi hade en förhoppning om att inte ta ledigt förrän efter den här matchen och hänga på tåget ordentligt. Tyvärr fick vi inte avsluta med seger den här gången, säger Jens Öhman.

Mer om matchen: "Nu blir det ännu tätare kring striden om en play off-plats"