Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunt inför första matchen

Tre ordinarie spelare från fjolåret på skadelistan, "lärlingarna" Mehmed Hafizovic och Granit Buzuku på landslagsläger – och så Aziz Corr-Nyang, som väntas säljas vilken dag som helst.

Förberedelserna inför säsongens första träningsmatch sker med långt ifrån full trupp...

Annons

– På det sättet är det bra att Gilmar är här och testar med oss den här veckan, och det är väl inte omöjligt att han kommer att spela mot AIK på lördag. Det som måste lösas i så fall är försäkringsfrågan, kommenterar Giffarnas sportchef, Cain Dotson.

AIK-matchen går på Skytteholms konstgräsplan i Solna på lördag. Och om det är frågetecken kring den senaste "brassens" medverkan i det träningsmötet är det däremot helt klart att såväl Nuri Mustafi (lår/knä) och Christian Brink (knä) saknas på grund av skador. Även vänsterbacken David Myrestam (lår) kommer troligtvis att vila.

– Nuri har varit på magnetröntgen och fått ett positivt resultat. Men det är ingen idé att i det här läget jäkta på det hela. "Brinken" tränar rehab, men väntar på ett specialskydd som ska gör att det går att köra också fotbollspassen för fullt. Och i David fall är den överansträning på framsidan av det lår han skadade i höstas och sedan byggde upp, berättar Cain Dotson.

Lägg därtill juniorlandslagsmännen och Aziz, som också uteblir, så ser det tunt ut.

För tunt?

– Nej, då. Aziz har vi ju för avsikt att hitta en ny klubb till och mycket pekar på att det ska komma att bli klart den här veckan. Men målsättningen är att förstärka med tre spelare ytterligare innan det blir allvar av, säger Cain Dotson.

Annons