Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrån i Borgsjö har öppnat igen

Turistbyrån i Borgsjö har fått en välbehövlig ansiktslyftning, och det lagom till att Ånge naturum firar 20 år.

Under årets första månader så har dörrarna till Ånge naturum och turistbyrå varit stängda. De enda besökare som har släppts in är de som har kunnat legitimera sig som hantverkare och varit där av helt andra orsaker än att lära om natur eller få besöksmässiga råd.

Läs också: Ingen satsning på att fånga fjällturister

– Men nu har vi öppnat igen, och jag håller precis på att plocka undan de sista lådorna här, säger Sara Stierna som åter finns på plats bakom besöksdisken.

En disk som till skillnad från tidigare är av betydligt öppnare och luftigare karaktär, vilket också är fallet i hela turistbyrådelen.

Bland annat så har en vägg försvunnit, samtidigt som de kvarvarande fått en vit nyans i stället för den tidigare furufärgade.

– Vi har fått mindre väggyta att hänga utställningar på, men i stället så har det blivit mer luft och rymd här inne, säger Sara Stierna som är nöjd med förvandlingen.

Den 9 april så planeras också en mindre återinvigning då man samtidigt håller vernissage för en utställning med Jämtlandskeramikern Maria Luksepp.

– Sedan är det ju faktiskt så att det är 20-årsjubileum för Ånge naturum och turistbyrå i år, och det kommer vi också försöka att lyfta fram på olika sätt under året, säger Sara Stierna, dock utan att avslöja några exakta planer på hur det firandet kommer att synas.