Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turneringsseger för Sundsvallstalanger i Göteborg

Sundsvalls Tennisklubbs talanger fortsätter att leverera.
I helgen tog Tilde Strömqvist och Emelie Westin en meriterande seger i dubbel i Didem Cup i Göteborg.
– Tävlingen är som ett inofficiellt SM, säger tränaren Patrik Backman.

Annons

Därmed är de allra bästa spelarna i Sverige på plats under ungdomstävlingen, men det stoppade inte kusinerna Tilde Strömqvist och Emelie Westin från att gå långt.

I F12-singeln blev Emelie Westin trea efter att ha förlorat semifinalen mot turneringssegraren Johanna Berthold, IF Göta. I finalen fick Göteborgstjejen Berthold möta Sundsvalls Tennisklubbs Tilde Strömqvist och det blev till slut en silvermedalj för Strömqvist.

– De möttes tidigare i vinter i SALK Open och då redan i kvarten och då förlorade Tilde en tresetare. Nu förlorade hon igen i en tresetare, 6-3 i avgörande set, säger Patrik Backman och fortsätter:

– Det är de två tjejerna som det står mellan just nu i den här åldersklassen.

Sundsvalltalangerna skulle få gemensam revansch. I dubbel vann Emelie Westin och Tilde Strömqvist hela turneringen.

– De håller sig uppe i Sverigeeliten i sin ålder. Det betyder jättemycket för klubben och för ett par år sedan togs det ett beslut att satsa lite tuffare. Vi ska ha ännu mer bredd på verksamheten, men också satsa hårdare på toppen, säger Backman