Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals fordon registrerades inte på Sundsvallsbron – snön skymde kamerorna

Vid kraftigt snöfall uppstår problem med kamerorna på Sundsvallsbron. I januari missades 12 000 passager på bron vilket är mest hittills, enligt P4 Västernorrland.

Transportstyrelsen ansvarar för att registrera förbipasserande fordon på Sundsvallsbron och har under ett år fört statistik för passager som inte identifierats av kamerorna. Detta uppstår vid snöfall då kamerorna skyms.

Läs också: Sundsvallsbo krävs på 1 200 kronor efter resor över bron – nu tas ärendet till domstol

I januari var det flest hittills med 12 000 oidentifierade passager medan det i februari var mer normala 2 000 passager.

– Det är anmärkningsvärt större än vad vi trodde. Det är en ökad mängd passager som inte kan debiteras på grund av det snöoväder som har kunnat uppstå vid vissa tillfällen i Sundsvall. Den enda slutsatsen vi kan säga är att det har varit ett sämre väder utifrån vad som är kapabelt att fotografera, säger Jonas Malm, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen, till P4 Västernorrland.

Läs också: Snöskydd monteras på Sundsvallsbron

Enligt Malm pågår ett kontinuerligt arbete med tekniken för att ha en högre nivå med fler identifierade passager. Och det stora antalet i januari blir en måttstock för framtiden.

– Det är första januarimånaden vi har, vi har varit igång i tolv månader. Vi kommer ha med den till nästa års bedömning och se om det skulle skett några förbättringar, säger Jonas Malm.

Läs också: Norrmän betalar mest broavgift av alla utländska bilister – se hela listan