Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: "Är man bra blir man upptäckt"

TV-kameror, elittränare och tidigare landslagsspelare som Tobias Linderoth och Thomas Ravelli vid sidlinjen.

– Ja, det är en kul grej att vara med, hade jag bott tio mil bort hade jag inte kommit.
Klicka här för att se klippet i din mobil.

Det säger IFK Sundsvalls tidigare målvakt Christoffer Göransson och han visar upp sig som målvakt även om han numera spelar som anfallare med Lucksta IF.

– Det är ju som målvakt jag har något att komma med, jag vet vad jag kan och vilken nivå jag håller och det klart det vore kul att komma vidare, säger han.

Men dagen börjar inte så bra för Göransson.

– Nej, jag värmde upp för lite och sedan fick jag en smäll på axeln. det fungerar så länge jag är varm, men det hämmar mig och det känns ju surt.

TV-produktionen Proffsdrömmen reser genom landet i jakt på fotbollstalanger, 20 spelare plockas ut till ett avslutningsläger i Borås där en jury bestående av Abgar Barsom, Thomas Ravelli och Stefan Andreasson till slut ska presentera Sveriges mest lovande talang – i potten ligger ett årslångt proffskontrakt med Allsvenska Elfsborg.

Men det är inget Kubens Niklas Haglund tänker så mycket på.

– Det klart att man vill visa vad man kan, men oavsett hur det går är det en upplevelse att vara med och köra med så duktiga tränare vid sidan av planen. Det är bara att köra på och hoppas på det bästa, säger Haglund.

Spelarna för göra lite övningar för att kolla speluppfattning, köra lite passningsspel och teknikövningar.

Såväl Christoffer Göransson som Haglund och klubbkamraten Osman Aksoy tar sig vidare genom den första gallringen.

– Jag kände att det hade gått bra, så jag var aldrig orolig, säger Aksoy.

Programledaren Patrick Ekwall gillar vad han ser.

– Det är otroligt roligt att se hur mycket talang som faktiskt finns ute i landet.

Det har varit hårt tryck på ansökningsorterna Stockholm, Borås och Kristianstad. I Sundsvall var det lugnare. Ett 50-tal fotbollsspelare dök upp på Selångers IP på söndag morgon för att prova lyckan. Och påtagligt många kom från andra orter.

– Här i Sundsvall var det lite förre sökande, så en del som inte kom med till våra andra uttagningar åkte hit istället. Någon har kört ända från Göteborg, säger Ekwall.

Precis som det ska vara på uttagningar ska många bort, runt 50 ska bli ungefär fem till slut. Men först ska 20 bantas till tio. Göranssons och Aksoys nummer ropas upp.

Till slut finns det bara en plats kvar till eftermiddagens övningar. Niklas Haglund och en kille väntar. Haglund drar nitlotten.

Och Ekwall krossade drömmar på löpande band, men en sak kunde i alla fall programledaren lova i vårsolen på Selångers IP.

– Det som har kommit hit och är tillräckligt duktiga kommer gå vidare, är man bra blir man upptäckt. Det finns ingen risk att vi missare någon talang med det upplägg vi har med våra tränare på plats, säger han.

Osman Aksoy gör sig redo för lunch innan de avslutande uttagningarna.

Vad händer om du går vidare till Borås?

– Då blir jag glad, riktigt glad, säger han.