Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Dödsolycka i Vattjom

En 38-årig man från Vattjom omkom på onsdagskvällen i en våldsam krasch med en folkracebil.

Singelolyckan inträffade på en grusväg i skogen strax norr om byn.

Annons

38-åringen körde folkracebilen på övre delen av Munkvägen, som går parallellt med järnvägen. Klockan var runt 16.10 på eftermiddagen när bybor i Vattjom hörde den kraftiga smällen. Två personer tog sig fram till olyckplatsen och möttes av en fruktansvärd syn.

Folkracebilen hade stannat kraftigt lutande inne i skogen, efter att ha slitit loss ett flera meter långt vägräcke och mejat fundamenten till marken.

– Det här räcket är jättetungt. Det visar vilka våldsamma krafter det handlar om, säger Anders Bonér, räddningsledare på platsen.

Spåren vid vägen visade hur bilen gick av vägbanan i en svagt lutande uppförsbacke. Trots kollisionen med vägräcket fortsatte framfarten ytterligare ett tiotal meter.

Mannen var död när han fördes bort i ambulansen vid 17-tiden.

Det första räddningsmanskap som anlände till olyckan var brandmännen i den lokala Matforsstyrkan.

– Nu när räddningen är avslutad och polisen tar över ska jag genast åka ner till stationen och försöka ta hand om grabbarna. Jag hoppas kunna ge lite avlastning, för det här var inget roligt jobb för dem, säger Anders Bonér.