Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här hamnar Beijers nya jättebygge

Beijer byggmaterial lämnar sina lokaler på Norra kajen vid årsskiftet 2017.
Då står det 8000 kvadratmeter stora byggvaruhuset klart för inflyttning norr om Kubal.
En satsning som kostar mellan 50 och 60 miljoner kronor.
– Det känns som en bra lösning för oss, säger Tomas Herkules, filialchef på Beijer i Sundsvall.

Läs också: Beijers flytt kan dröja flera år.

Byggvaruhuset Beijer byggmaterial har funnits i samma lokaler sedan 1960. Men i flera års tid har det stått klart att företaget skulle tvingas lämna sina lokaler för att ge plats åt exploateringen vid Norra kajen.

– Vi hade ett arrendeavtal till 2020, men det har ju varit en del påtryckningar för att vi ska kunna flytta tidigare än så. Det är ett attraktivt läge som vi har i dag, säger Tomas Herkules.

Nu börjar planerna bli konkreta för hur Beijer ska leva vidare och det blir på andra sidan fjärden.

– Vi är inte riktigt färdiga med ritningarna, men vi kommer att vara det snart. Vi ska lämna in ett bygglov innan midsommar och vår plan är sedan att kunna köra i gång och bygga första oktober, säger Herkules.

När planerar ni att öppna i nya lokalerna?

– Vår förhoppning är att det ska ske vid årsskiftet 2017. Det känns som en rolig satsning även om man funderar på vad det nya läget kommer att innebära för oss.

Kommunen erbjöd för några år sedan en ersättningstomt vid södra brofästet i närheten av platsen där Sundsvalls Trä en gång huserade. En tomt som ligger på 15 600 kvadratmeter och för den får Beijer betala 6 240 000 kronor.

– På den här tomten har det aldrig varit något bebyggt och jag tror att den använts som snötipp. Vi tror att den ska passa oss och har haft en bra dialog med kommunen där de har försökt lösa det på ett bra sätt för oss. De tycker väl att det är viktigt att vi finns kvar i Sundsvall, säger Herkules.

På den nya tomten kommer det nya byggvaruhuset att byggas och det ska få en liknande storlek som det nuvarande.

– Vi har i dag 8000 kvadratmeter och det behöver vi i framtiden också. Det nya varuhuset kommer att bli lite större, men det ska bli roligt att komma till nya lokaler nu, säger Herkules.

Hur mycket pengar handlar det om för er att bygga därborta?

– Hela investeringen ligger på mellan 50 och 60 miljoner kronor. Vi har jobbat mycket med det här och är förberedda.