Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-kändisen och hans pojkvän flyttade in i en kyrka i Hofors – så här bor de nu

Fredrik Nylén kom tvåa i programmet "Hela Sverige bakar". Han driver också en av Sveriges största matbloggar.
Nu har han återvänt till Hofors – efter att ha varit borta i 18 år.

Det var för snart tre år sedan som Fredrik Nylén, 38, kammade hem silverpengen i populära TV-programmet "Hela Sverige bakar".

Han jobbar bland annat som fotograf, matstylist och receptmakare. Samtidigt har han bloggen Fredriks Fika på tidningen Hembakat.

Tillsammans med pojkvännen Emil Mann, 28, flyttade han i januari till Hofors och in i en kyrka som gjorts om till bostadshus.

Byggnaden är på totalt 250 kvadratmeter.

– Vi trivs otroligt bra i Hofors. Det är trevliga människor, fin natur och det känns härligt att vara hemma igen, säger Fredrik Nylén.

Läs också: Pippi Långstrump möter James Bond - titta in hos det unga paret som blandar 80-tal och färg

– Det var bara att flytta in. Lite småfixar har vi gjort, målat om lite, tapetserat om lite och sådant.

Upp till taket är det nio meter, fönstren är gigantiska och trägolven knakar. Bara vardagsrummet, den gamla kyrksalen, är hundra kvadratmeter stort.

Fortfarande finns predikstolen och körläktaren kvar. Körläktaren är nu en jättelik inomhusbalkong där Emil Mann har sitt kontor och ett litet hemmagym.

– Det är en lyxig plats att sitta och jobba på, och ännu lyxigare att ha ett eget litet gym hemma, säger Emil som också han trivs bra i Hofors.

– Jag älskar att bo i Hofors. Det finns så många personer här som engagerar sig och gör Hofors till en bra plats att bo på.

Läs också: Före och efter: Se Niklas totala förvandling av gillestugan

En stor platt-TV är fastskruvad i predikstolen och framför finns en hörnsoffa och soffbord. De väldiga, vackra fönster släpper in rikligt med solljus.

– Jag har mitt kontor och fotostudio i vardagsrummet. Vi har inrett vardagsrummet med det vi hade och bara köpt till ett stort bord. I påskas var vi nitton personer som firade tillsammans och åt gott utan att det blev trångt, säger Fredrik.

Han berättar att han tycker bäst om köket och tillbringar ungefär hälften av sin vakna tid där. Här har de byggt en köksö och möblerat med möbler som de hittat på loppisar i Hofors och på Myrorna i Gävle.

Fredriks mormor har sytt dynorna som kökssoffan är dekorerad med.

I köket finns en öppen spis som värmer skönt när det är kallt och ruggigt ute.

– Köksön använder jag när jag gör Youtube-klipp och filmer på beställning. Jag både bakar och jobbar i köket. Sitter och skriver, mejlar och håller på med pappersarbete. Att tända en liten brasa där och dricka en kopp kaffe är så mysigt. Jag är supernöjd. Aldrig någonsin förut har jag haft ett så stort kök.

Sovrummet har de jobbat mest med att inreda. Vänner och Fredriks morfar har hjälpt till.

Bland annat har de byggt sänggaveln på egen hand.

Läs också: Villaboom i Sundsvall - här hittade Pascal sin drömtomt

Hela hemmet är nu inrett, men enligt Fredrik Nylén är det massor med förändringar på gång. Han menar att det är ett projekt som aldrig tar slut.

– Vi vill inte bara möblera snyggt utan det ska passa oss också. Vi har en blandning av alla möjliga stilar. Det är gammalt och ärvt, helt nytt och sådant vi hittat på loppis. Vi blandar olika stilar hej vilt.

Nu ska de måla om hela huset på utsidan, i samma färg som nuvarande.

Dessutom är Fredrik sysselsatt med en bakbok som ska ges ut i september.

Alla recept testar och skriver han själv, likaså är det han själv som tar alla bilder.

Han har bakat sedan han var 2–3 år.

Fredriks Nyléns blogg finns här.