Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Kungen höll presskonferens om coronaviruset: "Finns goda skäl att känna hopp"

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Kung Carl XVI Gustaf kallade under onsdagen till en extra informationskonselj med regeringen på slottet med anledning av coronaviruset.
– Svåra situationer som den vi nu är i just nu erbjuder också en möjlighet. Möjlighet att ta fram det bästa hos oss som land och som medmänniskor, säger han.

LIVE-TV: Se kungens presskonferens här med start klockan 14.30.

Under onsdagens informationskonselj på slottet var omständigheterna speciella. För att minimera riskerna för smittspridning hade man minskat på antalet deltagande statsråd. Inte heller Kronprinsessan deltog.

Kung Carl XVI Gustaf berättade att Sverige befinner sig i ett läge som kräver ansvarstagande.

– Coronaviruset har satt vårt land i en ansträngd situation. Många är oroliga för sin hälsa, sina anhöriga och sin försörjning, säger Kung Carl XVI Gustaf och fortsätter:

– Stundens allvar ska inte förringas men det finns goda skäl att känna hopp. Offentliga och civila Sverige har stigit fram.

Socialminister Lena Hallengren och statsminister Stefan Löfven var också på plats i slottet.

– Det här prövar Sverige som land. Det är många som är oroliga för sig själva, någon man älskar och hur samhället ska hantera den här påfrestningen. Det är ett långdistanslopp och läget kan förändras snabbt men vårt samhälle är väl rustat, säger Stefan Löfven.