Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Pink Ladies öppnar i Myre

En ny krog slår upp dörrarna i Myre till helgen. Det är Malin Överby som tar den amerikanska diner-kulturen till Njurunda.
– Pink Ladies ska bli krogen som passar för alla, truckers, sportintresserade och lokala barnfamiljer, berättar hon mitt i slutstressen.

Det är stökigt och rörigt inne på restaurangen som snart öppnar i Myre centrum. De specialbeställda möblerna anlände under dagen och elektrikerna drar de sista kopplingarna till dörrar och ventilation. Men mitt i det skenbara kaoset står Malin Överby och har god koll på detaljer in i det sista.

– Det har inte blivit så mycket sömn den sista veckan men vi vill att det ska vara så klart som möjligt innan helgens öppna hus. Vi visar allt på lördag tillsammans med de andra företagarna i huset, och på söndag öppnar vi, berättar hon.

Det är ingen vanlig vägkrog som öppnar i Myre. Malin Överby med lång erfarenhet i restaurangbranschen hade spanat länge efter lokalerna i Myre centrum och när E4:an byggdes om blev tanke till handling. Drömmen var att bygga en riktig amerikainspirerad drive-in diner som inte skulle vara som alla andra väghak.

– Det tog tid, men i höstas när jag fick kontakt med Effektgruppen från Sundsvall och designern Helene Ekbladh, kunde vi tillsammans skapa ett koncept som passade med mina idéer. Och efter hårt arbete sedan dess är vi snart i mål, förklarar Malin.

Stora delar av bygganden är nyrenoverad, fasaden är ombyggd men största förändringen syns inne i lokalerna. Känslan av att kliva in i en stor amerikansk diner är påtaglig, rosa och mintgrönt är de mest framträdande färgerna på både de specialdesignande möblerna och på väggarna. Längs fönstren och vid den stora bardisken står stålmöbler placerade och välkänd musik från 50-60-talet ljuder över rummet. Till och med instrumenten som står på den lilla hörnscenen är målade i rosa och grönt.

– Det ska kännas lite som att kliva in i filmen Grease, men uppdaterad till vår tid. Vi har en stor sporthörna med tv-apparater för intresserade, fritt wi-fi för alla lastbilschaufförer och kommer sälja milkshakes med inslag av popcorn för de som vill prova något nytt.

Malins övriga restauranger i Juniskär och på Sidsjö Hotell inne i Sundsvall är annorlunda i lämförelse men hon hoppas locka besökare från hela området till Myre.

– Vi har något nytt och spännande att erbjuda, både inredning och mat, och hoppas att det blir bra för alla. Öppet hus på lördag och stor premiär på söndag, och alla är välkomna, säger Malin Överby och hastar vidare.