Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv-profilen tar En dans på rosor till Sundsvall – och ger sina bästa danstips

I Let's dance har Tobias Karlsson dansat rakt in i svenska folkets hjärtan.
I mitten av november kommer han till Sundsvall – med sin egen show.
– Det har jag drömt om sedan jag var 15 bast, säger Tobias Karlsson.

Det är inte bara Tobias Karlsson som är ett bekant ansikte i föreställningen En dans på rosor. Fler Let's dance-stjärnor, som Calle Sterner, Jeanette Karlsson och Sigrid Bernson, medverkar också.

– Alla vet vad en musikal är. Men det här kallar vi för en dansikal, där dansen är i första rummet, säger Tobias Karlsson.

Sedan han var 15 år har han drömt om en egen dansshow. Och nu har drömmen blivit verklighet.

En dans på rosor är en pardansföreställning där Tobias Karlsson har gjort allt. Från att skriva historien till att hitta musik och koreografera dansnummer.

– Det är ett stort projekt för mig och responsen har varit enorm. Dans har fått en framskjuten roll i och med Let's dance, säger han och fortsätter:

– Folk förväntar sig inte att det går att förmedla så mycket känslor med bara dans. Många kvinnor släpar med sig motsträviga män till showen, men det är de där männen som sedan gråter mest och skrattar högst.

Tobias Karlssons förställning handlar om fyra ungdomar som möts på 50-talet. Både obesvarad och besvarad kärlek uppstår. 15 år senare möts de igen – och hemligheter avslöjas. Men showen är inte bara som namnet antyder: En dans på rosor. Den tar sig även an tyngre ämnen, som utanförskap, mobbning och sexuell förvirring.

Historien berättas med hjälp av allt från schlager och pop till glamrock, allt från samba och rumba till streetdance.

– Alla dansformer som finns är med och all musik som finns är med, säger Tobias Karlsson.

Han säger att han aldrig hade fått möjligheten att göra denna show om det inte vore för Let's dance. Hans långa medverkan i programmet har öppnat många dörrar. Men han har också alltid jobbat hårt, berättar han.

Föreställningen En dans på rosor hålls i Tonhallen den 13 och 14 november.

– Min förhoppning är att folk vill dansa ut därifrån. Ge uttryck för sina känslor, som vi gör på scen, säger Tobias Karlsson.

► Tobias fem bästa tips till amatördansare hittar du till höger.