Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-pucken kan avgöras utomhus – på Giffarnas hemmaarena: "Vill göra något extra"

Nästa års upplaga av TV-pucken kan bli historisk.
Åtminstone om Medelpad, som har ansökt om att få arrangera turneringen, får som de vill.
Förbundet vill att finalspelet ska avgöras på GIF Sundsvalls hemmaarena Idrottsparken, skriver SportExpressen.

Årets upplaga avgörs i Göteborg, men redan nu smids det planer inför 2018. Inte minst på kontoret hos Medelpads Ishockeyförbund.

Förbundet firar 80 år och är ett av distrikten som har ansökt om att få arrangera nästa års turnering.

Enligt SportExpressen jobbar de just nu på en plan för att kunna genomföra semifinal- och finalspelet utomhus, på GIF Sundsvalls hemmaarena Idrottsparken i centrala Sundsvall.

På Svenska Ishockeyförbundet hoppas man att ha beslutat sig för en spelort lagom till årsskiftet.

– Vi vill göra något extra eftersom turneringen fyller 60 år nästa år och det är ganska unikt. Medelpad har visat ett intresse och det har flera andra distrikt också gjort, säger tävlingschefen Olof Östblom till SportExpressen.

Han bekräftar också att han känner till planerna som finns i Medelpad om att genomföra matcher utomhus – vilket aldrig har skett tidigare i turneringens långa historia.

– Jag har ju hört att det pratats om det, men vi har just nu inget konkret framför oss om vad det skulle innebär mer exakt. Vi har inte riktigt kommit dit ännu utan kommer få mer inblick i den här typen av saker lite längre fram, säger Östblom.

Idrottsparken i Sundsvall har en kapacitet på 8500 åskådare i samband med fotbollsmatcher. Medelpads ishockeyförbund arrangerar sedan tidigare årets upplaga av Stålbucklan, tjejernas motsvarighet till TV-pucken.