Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Stort kaos på E4 – flera olyckor

Extrem halka. Sex olyckor. Ung kvinna allvarligt skadad.

Sju personer har förts till sjukhuset, varav en kvinna född 1992 med allvarliga skador, efter totalt sex olyckor på E4 söder om Sundsvall. Totalt elva stycken personbilar och tre lastbilar har krockat på det mycket hala väglaget.

Vid 17-tiden rapporterade sjukhuset i Sundsvall att tre kvinnor födda 1992 fortfarande vårdas på sjukhuset. En vårdas med allvarliga skador på intensivvårdsavdelningen, medan en annan har måttliga skador och en tredje ska röntgas på nytt för sina skador.

Orsaken till det stora kaoset från lunchtid och framåt på E4 söder om Njurunda verkar ha varit halkan.

Larmet om den första olyckan kom vid 11.30-tiden på torsdag förmiddag.

Enligt första uppgifterna rörde det sig om en singelolycka på E4 mellan Njurundabomen och Gnarp, i höjd med Gårdsjön.

Men ST:s reporter på plats berättade att ytterligare två fordon blivit inblandade i olyckan, bland annat en postbil.

Det var extremt halt på olycksplatsen, när den kalla snön lagt sig över isen på vägbanan.

– Jag såg nyss en brandman som halkade omkull, så det är riktigt, riktigt halt, sa ST:s reporter på plats Jan-Arne Bäckström.

Den andra olyckan kom det larm om 12.20, och där var flera fordon inblandade. Olyckan inträffade tre kilometer norr om Armsjön, i höjd med Maj.

I samband med att polisen skulle leda om trafiken efter den första olyckan krockade två lastbilar som inte lyckades få stopp i halkan. En personbil blev också påkörd av en lastbil, som vek sig och körde ner i diket.

En av personbilarna fick taket rejält intryckt.

Minst tre långtradare och fyra personbilar var inblandade i olyckan, två av personbilarna hade väjt ner i diket för att undvika kollisioner.

– Man skulle kunna åka skridskor här, så illa är det, sa ST:s reporter på plats.

Räddningspersonal från styrkorna i Njurunda, Sundsvall och Timrå fanns på plats och "tung räddning" beställdes för att kunna ta hand om lastbilarna.

Efter olyckorna var det totalstopp i trafiken i norrgående riktning i flera timmar, med rejäl köbildning som resultat. Trafiken körs därefter växelvis på vägen, med mötande trafik i södergående körbana, tills bärgningarna är avklarade

Jerker Stavrin från Stockholm var på väg norrut mot Jämtland från Stockholm, och rapporterade vid 14.30 att han suttit fast i närmare 1 timme och 40 minuter norr om Gnarp.

– Jag har förstått att det händer mycket, så man får väl ta det lugnt här, sa han.