Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Sund stärker serieledningen

Topplagen vann i herrfyran.

Annons

Division IV

Alnö IF–Kovlands IF 3–1 (1–0)

Mål, Alnö: Patrik Kerttu, Jesper Kollberg Dahlström, Jonathan Åhlin. Kovland: Jens Olsson.

Domare: Per Backlin, Sundsvall.

Publik: 90.

Tvåan Alnö ger sig inte i striden om seriesegern. Hemma mot Kovland kom säsongens elfte seger och avståndet till ettan Sund är fortsatt tre poäng.

– Det var spel mot ett mål i första halvlek, vi spelade jättebra och ledningen var för liten i paus, säger Alnös tränare Pontus Melander.

Andra halvlek var jämnare och Kovland gjorde ett mål på en omdiskuterad straff.

– Men vi var spelförande och vann rättvist säger Melander och berömmer sin offensiva kvartett med Anton Andersson Vidén och de tre målskyttarna.

Medskogsbrons BK–Kubikenborgs IF II 4–2 (3–2)

Mål, Medskogs: Magnus Rudberg, Jakob Melin, Olle Kankainen, Marcus Ytterström. Mål, Kuben: Johan Skog, Khoger Friad Hammad.

Domare: Anton Grönlund, Sundsvall.

Publik: 56.

Hemma mot Kuben kom säsongens tredje seger. Klart man var nöjda i Medskogs då.

– Vi har haft två matcher i höst där vi tycker vi borde ha vunnit, mot Söråker och senast mot IFK. Så det var skönt att det ramlade in en seger nu, säger tränaren Göran Sundqvist.

– Vi behöver inte heller skämmas för den. Spelet var bra och vi gjorde fina mål. Vi har tjatat om att vi måste göra det tillsammans och det gjorde vi i dag. Vi vek inte en tum och alla krigade för varandra.

Essviks AIF–Söders BK 2–0 (1–0)

Målen: Daniel Johansson, Peter Mackin.

Domare: Victor Grönlund, Sundsvall.

Publik: 85.

Essvik inledde riktigt bra hemma mot Söder. Men:

– Sen började vi slarva något otroligt och jag tror de hade tre frilägen. Men vår målvakt Nicklas Lindberg var jätteduktig, berättar Essviks Thomas Wallberg.

I paus var ställningen 1–0.

– I andra spelade vi upp oss samtidigt som Söder inte orkade då de var kort om folk, säger Wallberg och ger innermittfältaren Elias Staffansson extra beröm.

Lucksta IF–IFK Sundsvall II 4–3 (1–1)

Mål, Lucksta: Robert Johansson 3, Jimmy Ilvonen. IFK: Olof Torstensson 2, Mattias Lund.

Domare: Mattias Uppling, Sundsvall.

Publik: 60.

Det svängde Sörforsvallen. IFK:s unga lag tog ledningen i början av andra och ledde med 3–2 med tio minuter kvar. Då vände Lucksta och vann. Tacka hattrick-skytten Robert Johansson för det.

– Vi är lyckliga över att vi vände. Nu är det frid och fröjd och alla är nöjda i Lucksta, säger den spelande tränaren Johansson, som hoppas att hans gäng ska kunna knapra in på Sund och Alnö.

Johansson förtjänar naturligtvis extra plus. Själv passar han på att plussa för IFK:s mittback Oscar Ulin.

Östavalls IF–Sund IF 0–2 (0–1)

Målen: Mikael Edström, Amaro Bahtijar.

Domare: Hans Grönlund, Sundsvall.

Publik: 62.

Serieledande Sund vann, men fick slita för poängen. Östavall var bra med, framför allt i första halvlek.

Sund avgjorde definitivt i den 82:a minuten då 14-årige inhopparen Amaro Bahtijar gjorde 2–0. 1–0-målet satte Mikael Edström på en retur efter en frispark.

Extra plus till Östavall-backen Jonas Axelsson.

Söråkers FF–Svartviks IF 2–1 (1–1)

Mål, Söråker: Joar Steen, Tommi Torvela. Svartvik: Joakim Åström.

Domare: Anton Öström, Sundsvall.

Svartvik gjorde ett tidigt ledningsmål på Söråkers IP, men hemmalaget kvitterade innan paus och i den andra halvleken kunde Tommi Torvela avgöra och se till att Söråker tog samtliga tre poäng.