Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Sundsvall föll

Svängigt, kaxigt och bitvis riktigt underhållande. Sundsvall Hockey stod upp mot Modo – men en bristande förmåga att få till avsluten på mål ledde till förlust.

– Möter man elitserielag måste man utnyttja sina chanser. Vi har ett friläge och ett par returer, då måste man göra mål, säger Sundsvalls tränare Pär Djoos, som ändå var nöjd med lagets insats efteråt.

– Huvudsaken i en sådan här match är att vi är där. Vi släpper inte till så vansinnigt mycket.

Sundsvall fick annars värsta tänkbara början på matchen när Eric Moe lyckades bli utvisad efter bara 16 sekunders spel. Sundsvall kunde rida ut två minuter i numerärt underläge, men i samma stund som Moe skrinnade ut från utvisningsbåset prickade Modos Anton Hedman gluggen mellan Sundsvallsmålvakten Axel Brages knän.

– Första målet såg kanske lite billigt ut, men det gjorde han (Hedman) faktiskt riktigt bra, det var lurigt, säger Brage, som gjorde sin första match inför Sundsvallspubliken.

Det tog sedan drygt halva perioden för Sundsvall att återfå självförtroendet och få ordning på spelet igen. Men därefter gick det betydligt bättre. Sundsvall lyckades både pressa och hota Modo. Men svaga avslut och en imponerande insats av unge Anton Forsberg i bortamålet gjorde att matchen gick in i tredje perioden med ställningen kvar på 0–1.

– Vi spelade ett bra försvar, det var ganska många skott utifrån så jag fick tid att agera, säger Brage.

Just målvaktsspelet från Brage och Forsberg i Modomålet (för övrigt son till Timrås förre naprapat Per-Arne Forsberg) blev matchens stora behållning. Paret blev också rättvist utnämnt till matchens lirare. Trots stundtals högt tryck i borta- och hemmamålet lyckades båda målvakter hålla tätt stora delar av matchen.

– Han är lugn, det var också de rapporter vi fått om honom innan, säger Djoos om Brages insats.

Men med mindre än två minuter kvar, när Sundsvall gick för kvitteringen, kom istället 0–2. Brage hann inte med en förflyttning för att täcka Patrik Wesleys returskott.

– Jag tror att alla utom han som sköt trodde att jag hade pucken, säger Brage.

Vem som blir förstamålvakt i Sundsvall återstår att se, klart är i vart fall att Gustav Lindvall vaktar målet i kvällens derby mot Timrå.

– Det är tajt, han är jätteduktigt och har bara haft otur i matcherna med försvaret. Han har visserligen släppt in många mål, men det är inte så många som är "hans", säger Brage.

– Det är två unga killar, och jag tror inte på konkurrens utan man måste ge båda chansen. Se på hur det var ifjol, med Gustav och Tim (Sandberg). När de hjälptes åt var det som bäst säger Djoos.

Och i kväll väntas Timrå inför fullsatta läktare i Gärdehov.

– Jävligt kul. Det är roligt med utsålt och derby, vi är inte bortskämda med det, säger Djoos.

Vad tar ni med er till Timråmatchen?

– Att vi har släppt på respekten, sätter press och åker skridskor.