Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Tänker bygga en aktivitetspark

Ånge skidklubb vill göra området kring elljusspårets startområde attraktivare, och sättet det ska ske på är genom anläggandet av en aktivitetspark.

Tankarna på att utveckla området kring start- och målområdet vid elljusspåret i Ånge har funnits länge. Tankar som under det gångna året har fått fäste och grott till ett färdigt projekt.

– Idén har funnits i ett antal år nu, men det är väl först det senaste halvåret som vi har jobbat mer aktivt med de här planerna, säger skidklubbens ordförande Bengt Ericsson.

Planerna är idet här fallet att anlägga en skicrossbana i den sluttning som finns upp mot skogsbrynet.

– Det här området har använts för teknikträning i alla år, och för att göra träningen lite roligare så vill vi göra det möjligt att köra så kallad skicross där, säger Bengt Ericsson.

Det betyder att ett antal vallar och gupp kommer att anläggas i backen, liksom en och annan belysningsstolpe.

– Tanken är att det även ska vara möjligt att använda backen för pulkaåkning. Man kan säga att området ska bli lite av en aktivitetspark för vintersport, säger Bengt Ericsson.

Andra nyheter som finns med i projektet är en grillplats vid skogsbrynet, samt anläggande av en hinderbana. Nyheter som är tänkta att göra området mer attraktivt året om.

– Man kan nog också använda skicrossbanan för att köra cykelcross under barmarksperioden, menar klubbordföranden.

Kostnaden för hela projektet uppgår till åtskilliga tusenlappar, men enligt Bengt Ericsson så är finansieringen redan löst.

– Vi har ett samarbete med kommunen och har beviljat pengar genom Idrottslyftet. En hinderbanan är också beställd, så det som ska göras närmast är att upphandla de jobb som ska göras, säger Bengt Ericsson.

När tror du ni kan inviga den nya anläggningen?

– Projektet sträcker sig till nästa sommar, men förhoppningsvis så är vinterdelen klar innan årets säsong drar i gång.

Micke Engström 0690-102 08 micke.engstrom@dagbladet.se