Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Arenaköpet klubbades i fullmäktige

Efter en nästan fyra månaders lång resa står det klart.
Timrå kommun köper ishallen.
– I dag är vi vinnare, säger Ewa Lindstrand.

Det har varit en lång batalj om arenaköpet och under måndagskvällen nådde den till vägs ände. Då fattade kommunfullmäktige beslutet som innebär att Timrå kommun köper ishallen för 45 miljoner kronor. Men det var inget snabbt möte som ledde till beslut.

Läs även: Timrå IK:s klubbdirektör efter beslutet "väldigt avgörande"

Under två timmar så klev den ena politikern efter den andra upp i talarstolen för att säga sin mening. Och flera menade att resan inte slutade med det här beslutet och att prislappen inte kommer att stanna på 45 miljoner kronor.

– Det här har kostat 100 miljoner och kommer kanske att kosta 100 till innan det är klart, sa Björn Hellquist (FP).

Kommunalråd Ewa Lindstrand (S) tyckte det var dags att oppositionen och övriga partier talade ut om situationen. I stället för att slingra sig så tyckte hon de skulle säga rakt ut att det var bättre att klubben går i konkurs.

Här hittar du hela reprisen av livesändningen från kommunfullmäktige

– Håll inte på med att tjafsa, var hennes uppmaning.

Oppositionsråd Tony Andersson (M) tyckte att det var ett fint brandtal som kommunalrådet höll men att köpa arenan var han definitivt emot.

– I dagsläget kan vi inte på ett säkert sätt köpa arenan så därför yrkar jag på avslag, förklarade han.

Tony Andersson opponerade sig också mot sättet som deras bundsförvanter Centern blev i allians med S och V. Det gjorde också att köpet klubbades med bred marginal och nu väntar den sista behandlingen i kommunstyrelse och kultur- och tekniknämnd innan affären är i hamn.

Men det finns ett aber för beslutet kan överklagas.

– Det är något vi inte utesluter, säger Robert Thunfors (NT).

Här kan du se när beslutet tas och eftersnack med politiker och klubbdirektör Nolander.