Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Bolaget hade styrelsemöte – i en ladugård

När investmentbolaget Ekonord valde rum för sitt styrelsemöte blev det på övervåningen i Västbos mjölkgård.
– Jag tycker det är viktigt att styrelsen i Ekonord kommer ut i verkligheten, säger Karl-Åke Karlsson som är ägare av gården.

Annons

När mötet gjorde en paus blev det också en rundvandring på gården. Först ett besök i plansilon, sedan blev det på med skyddsrock och tofflor för att besöka de 140 kor som bor i ladugården och titta på hur robotmjölkningen går till.

Ekonord är ett investmentbolag som bildades 2008 av ett par intressenter för att gå in som ägare eller delägare i norra Sverige.

Varje år åker styrelsen runt i Norrland för att besöka företag där de är delägare eller titta på verksamheter som uttrycker intresse för att de ska gå in med kapital. Och i år är det Medelpad som är i centrum.

Här i Medelpad är det Blåtand i Stöde som bolaget gått in som delägare i. Styrelsen besökte Blåtand under torsdagen och blev imponerad över syltföretaget. Både hur de arbetade på den inhemska marknaden och att de exporterar en väsentlig del till Japan.

– Vi har följt utvecklingen och såg ett företag som vill göra något av det som finns i Mellannorrland, det vill säga en rik flora av bär, säger Anders Källström vd på LRF.

23 anställda i Stöde är ett betydande företag för den bygden.