Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Här är Sundsvallspolitikern som går in i skandalsåpan

Från talarstolen i kommunfullmäktige till Big brother-huset.
Den resan gör Sundsvallspolitikern Elin Nilsson (M) som på söndagen går in i den tv-sända dokusåpan.
– Det är genomtänkt och känns jättebra, säger hon till ST.

Hon sitter i kommunfullmäktige och är ledamot i barn- och utbildningsnämnden i Sundsvall. Nu gör politikern Elin Nilsson entré på en ny arena: Dokusåpan Big brother. På söndagen kliver hon in i huset som kameraövervakas dygnet runt och sänds direkt på webben (extern länk). Hennes syfte är att sprida sina politiska tankar på ett helt nytt sätt och på en helt ny plats.

– Jag tror att politiken behöver hitta nya forum och nå människor som vi inte når annars. Det finns inga skrivna sanningar om var man ska vara som politiker och inte, säger Elin Nilsson (M).

Hon har redan innan medverkan i programmet profilerat sig som en klarspråkig och utåtriktad politiker i Sundsvall, och hon tycker att fler politiker borde lämna de trygga talarstolarna och fullmäktigesalarna.

– Det tycker jag verkligen. Det här är ju att gå utanför boxen genom att gå in i boxen. Jag tror att man måste bli modigare i politiken, valstugorna kommer att dö ut och man måste våga tänka nytt. Det här är ett sätt – men inte det enda, säger Elin Nilsson.

Big brother sändes första gången på svensk tv år 2000 och har genom sina säsonger gjort sig känd som en skandalsåpa. Profiler som Carolina Gynning och Linda Rosing har passerat programmet som blivit känt för sina tv-sända guppande täcken. I år sänds programmet i Kanal 11, och dygnet runt på webben. Programmet har fått en delvis ny profil med sin underrubrik "Maktspelet" med fokus på list och taktik. Elin Nilsson sökte inte själv till programmet utan blev tillfrågad om sin medverkan, och hon har inte planerat att bjuda på några skandaler.

– Nej, jag kommer inte att skapa några skandaler. Men jag kommer att lyfta frågor som jag tycker är viktiga och vara obekväm när man sitter i grupp och för samtal, säger hon.

Som mest kan hon bli borta från politiken under två månader, under den perioden tjänstgör ersättare på hennes politiska uppdrag.

Läs också: Elin Nilsson kör sitt eget race. Som vanligt.