Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+Text: Hör Valbos hyllning till Alexander Lindgren: "Det här glömmer jag aldrig"

Han hoppades att det inte skulle vara folktomt i NickBack Arena.
Alexander Lindgren möttes av en fullsatt ishall – och en hyllning han inte kunde drömma om.
– Helt fantastiskt av Valbo, det här kommer jag aldrig glömma, säger en rörd Lindgren.

Det var i december som Alexander Lindgren tvingades ge upp hockeykarriären, bara 22 år gammal. Efter åtta hjärnskakningar visade röntgenbilderna på en blödning i hjärnan och i stället för att riskera framtida men tog han det tuffa beslutet att sluta med hockeyn.

Moderklubben Valbo HC ville hylla honom i samband med fredagens match mot Oppala, och Alexander Lindgren valdes som tionde medlem in i klubbens eget Hall of fame.

Tidigare invalda medlemmar, som till exempel Johan Lindström och Sune Bergström, mötte upp på isen när Alexander Lindgren klev in för att ta emot hyllningarna.

LÄS MER: Lindgren tvingas sluta: "Det har varit väldigt jobbigt"

– Jag hade ganska låga förväntningar, och var rädd att det inte skulle komma så mycket folk. Och så är det fullsatt när jag kliver in, jag kan säga att det var nära till tårar flera gånger om. Helt fantastiskt av Valbo, det är bara att lyfta på hatten, säger han.

Lindgren fick hälsa på spelarna från Valbo och Oppala och ta emot en Valbotröja med symboliska nummer tio på ryggen. Samtidigt spelades ett intro i högtalarna, som ni kan höra i videon här ovanför.

– Just nu är jag bara väldigt glad, att det jag gjorde under min korta karriär ändå betydde något.

Vet du vad du ska göra nu?

– Nej, det kom så plötsligt. Det är skillnad om man får ett sånt här besked i 30-årsåldern, då har man hunnit fundera. Jag måste nog låta det gå lite tid först.

Men du missar väl inga matcher med Valbo från och med nu?

– Jag har varit på de matcher jag kunnat, även när jag bodde i Sundsvall. Jag har mina gamla kompisar i laget, och Valbo kommer alltid vara laget i mitt hjärta.

LÄS OCKSÅ: Puckens krönika: Fin och stilren hyllning till Lindgren

Alexander Lindgren bytte Valbo till Brynäs U16 och blev kvar till 2015 då han flyttade till Timrå. Totalt spelade han 86 matcher i SHL och 20 i allsvenskan. 2010 vann han J18-guld i Brynäs.