Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Jennie inreder med humor och sprayflaska

Vitt, grafiska mönster och roliga detaljer är basen i inredningen hemma i Jennie Sjöbergs lägenhet på Skönsmon.
– Intresset har alltid funnits där, jag gillar att hålla på och att göra saker med händerna, säger hon.

Med enkla knep fixar Jennie till inredningen som hon vill ha den. En grön tomte sprayas vit, trälådor byggs ihop till en bokhylla och roliga inredningsdetaljer grupperas och skapar en harmonisk och kul stämning.

– Det går att göra mycket med enkla medel, det dyraste jag har här hemma är nog tvn, säger Jennie och skrattar.

Hela lägenheten har renoverats och hallen och sovrummet har Jennie ändrat två gånger. Mycket går på lust och infall. Som när hon köpte en stor gul matta på loppis, trots att hon egentligen inte gillar för mycket textilier.

– Jag vill inte ha gardiner, jag tycker om mina stora fina fönster och vill släppa in så mycket ljus som möjligt. Jag gillar egentligen inte gardiner och mattor, men kors i taket så köpte jag en matta i somras.

Den gula mattan i vardagsrummet är tongivande för känslan i rummet. Jennie älskar kuddar och har sytt flera stycken av de avlagda gardinerna, Havstulpan från Mairo. Syr hon inte egna köper hon från de stora kedjorna.

Stolen i vardagsrummet har Jennie köpt på Fyndlagret och klätt om med samma tyg som kuddarna. Gult är en favoritfärg som återkommer.

Katten Ture bor också i lägenheten, en skygg men nyfiken filur.

– Ture är min 30-årskris, han kommer från ett katthem och var väldigt skygg i början men nu är han trygg med mig.

Jennie målar tavlor med mycket färg och hjärta, i bokstavlig mening. Den anatomiska hjärtformen är en stor inspiration.

– I framtiden hoppas jag kunna bo lagom nära stan, där jag kan ha en trädgård och en ateljéverkstad.

Robotar har hon samlat i drygt åtta år och det händer att hon får eller köper nya. Jennie samlar många saker och grupperar dem och trots att det finns mycket saker i lägenheten så känns den varken rörig eller plottrig.

– Det är nog omedvetet, jag har ju jobbat mycket med färg och form så jag kan tänket.

Passionen för grafiska mönster går igen i hennes klädstil.

– Det där går hand i hand, jag gillar inredning och kläder.

I sovrummet hänger några av garderobens pärlor, fiffigt upphängda där ett skaft från en kratta hålls uppe av skinnbälten som krokats fast i taket. Jennie har också hängt upp kläder på krokar på väggen. Kläderna byts ut allt eftersom humör och säsong skiftar. Men det är alltid färgstarkt – precis som Jennie själv.