Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Ny möjlighet för fyrfota vänner att träna i Birsta

Det är inte bara människor som behöver motion.
Nu har det öppnat ett rehabiliterings- och träningsbad för hundar i Birsta.

In genom dörrarna för dagens första pass kommer fyråriga Nomie. Matte Hanna Persson lyfter ned den 2,8 kilo lätta chihuahua-tiken i vattnet som har en temperatur på 29 grader. Vattentraskaren som är ett rullband i vatten är höj- och sänkbart. Det gör att Hanna kommer i jämnhöjd och kan vara ett bra stöd för sin lilla hund under träningspasset.

– Det styrs med hydraulik, så det finns inga el-kablar i vattnet, säger Anki Pettersson, ägare till Timrå djur och natur, ett rehabiliterings- och träningsbad.

Det är bara andra gången som Nomie tränar, så hennes rehabiliteringspass är inte längre än tre minuter. Hon har opererat en knäskål och hoppar därför på tre ben. Med hjälp av vattentraskaren kan hon träna hela kroppen och börja gå rent.

Vattennivån och hastigheten på bandet varieras beroende på vilken skada, ålder, storlek och dagsform hunden har. Vattnet avlastar lederna och stimulerar hela rörelseapparaten samtidigt som den är avslappnande. Tack vare att vattnet avlastar vikten från hundens leder kan rörelsemönstret ändras.

Anki Pettersson flyttade in i Djurkompaniets lokaler i förra veckan och den 26 november på kvällen är det invigning med prova på-träning och föreläsning.

Även friska hundar kommer för träning och friskvård. Som den vattenälskande schäfern Zaxa som visar upp sin lekfulla energi i TV-inslaget.