Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Polisen söker i utbrända Giljotinmuseet – en person befaras död

Polisen utför en teknisk undersökning av Giljotinmuseet i Liden som brann ner i helgen.
Polisen försöker fastställa en brandorsak och undersöker om någon person kan ha brunnit inne.

Annons

I lördags eldhärjades huset. Brandförloppet var våldsamt och räddningstjänsten fick koncentrera sig på att hindra elden från att sprida sig till grannfastigheterna.

På tisdagen påbörjade polisen en teknisk undersökning på platsen. Branden misstänks vara anlagd.

Polisens tekniker försöker fastställa en brandorsak, bland annat genom att kartlägga brandförloppet och se var i byggnaden det startat.

Man ska också undersöka om någon person brunnit inne. Ägaren till huset, en 61-årig kvinna, saknas fortfarande efter branden.

Polisens arbete försvåras av att huset är fullständigt utbrunnet. Det återstår bara förkolnade rester och två murstockar. Det kan vara svårt att hitta några spår över huvudtaget.

Arbetet försvåras också av att elden fortfarande inte var helt släckt när polisens tekniker undersökte platsen på tisdagen. På tisdagsmorgonen rykte det fortfarande i den utbrända grunden. Teknikerna fick avbryta undersökningen och ska återkomma till brandplatsen senare under veckan.

Läs även:

Giljotinmuseet i Liden har brunnit ner till grunden – polisen söker ägaren

En person saknas efter branden i Giljotinmuseet

Här söker polisen vid Giljotinmuseet – en befaras död

Misstankar om att branden i Giljotinmuseet var anlagd