Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Rörelsehindrade flög från Göteborg till Sundsvall – för besök på Himlabadet

Himlabadet är populärt bland rullstolsburna i hela landet.
I veckan flögs ett helt gäng rörelsehindrade från Göteborg till Sundsvall, för att prova på badet.

Annons

När ett av Scandjets flygplan skulle gå tomt mellan Göteborg och Sundsvall i samband med en av deras shoppingresor till Ullared, bestämde man sig för att erbjuda några som kanske inte flyger så ofta en resa.

Flygbolaget hörde av sig till assistansföretaget Lystra för att se om det fanns några personer med funktionsnedsättningar som skulle vilja flyga med från Göteborg.

– Det var rätt kort varsel, men genom att kontakta särskolor, föreningar och våra kunder i Göteborg kunde vi hitta tre personer med assistenter som var sugna på att åka, säger Daniel Jönsson, Lystras chef för kundetablering Norr.

Gänget landade på Midlanda på tisdagsmorgonen och sedan bar det av till Himlabadet.

– Himlabadet är Europas mest tillgängliga äventyrsbad med hissar, liftar och andra hjälpmedel. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda dem ett besök där, säger Daniel Jönsson.

Läs också: Allt fler rörelsehindrade på Himlabadet

Och de rörelsehindrade ungdomarna stortrivdes. De fick hjälp av personalen som rest med till Sundvall, för att ta sig ur rullstolarna och ner i bassängerna.

– Vi ska prova allt. Det svarta hålet till exempel låter väldigt spännande, säger Ulrika Colling, habiliteringsassistent från Göteborg som var med på resan.