Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Så hamnade larven i burgaren på McDonalds i Härnösand

Hur kunde larven hamna i salladen hos McDonalds i Härnösand?
En fråga som många ställer sig efter helgens händelse då en gäst upptäckte en larv i sin McChicken.
– Det har inte brustit något i våra rutiner, säger Göran Kejerhag som driver McDonalds i Härnösand.

Han beklagar det inträffade och har själv haft kontakt med den drabbade gästen som har kompenserats för det inträffade.

Läs också: McDonalds gör det igen – Sofia fick larv i hamburgaren

– Vi har pratat igenom det och hon är nöjd med svaret. Vilken form av kompensation hon får vill jag inte gå in på, säger Göran Kejerhag.

Den aktuella salladen kommer centralt från McDonalds. Det är samma leverantör i hela Europa. Den kommer till Göteborg och distribueras sedan till restaurangerna runt om i Sverige.

Salladen levereras i lådor med sju paket om vardera två kilo. Den hälls upp i speciella burkar och fördelas med 30 gram på varje hamburgare av den aktuella typen.

– Vi har tydliga krav på leverantören innan den når ut till kunden. Min personal har inte brustit i rutinerna, påpekar han.

Det är andra gången på kort tid som det händer. I våras fick en annan kund en larv i hamburgaren. Men det var en annan typ av sallad.

En förklaring är att McDonalds leverantörer inte använder gift på åkrarna där salladen odlas och därför kan en insekt leva där.

– Men självklart ska det inte finnas larver i salladen när vi får den. Det har nu tillsatts en utredning på central nivå om hur det kan ha gått till, säger Kejerhag som har jobbat i restaurangbranschen sedan 1970-talet.

– Med min erfarenhet kan jag säga att McDonalds har en bättre renlighet än alla andra ställen som jag har varit på, säger han.

Vad säger kunderna?

– Självklart får vi en hel del gliringar. Och det ska vi ha, säger Kejerhag som lovar att man ska göra allt för att det inte ska upprepas.