Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Snart är det fest i den nya bygdegården i Ängom

Den sjätte december i fjol fick ordförande i Ängoms bygdegård Lennart Uggeldahl ett tråkigt samtal.
Folk i byn ringde och berättade att det gamla före detta kapellet stod i lågor.

Annons

– Det var bara att gilla läget och det här kan vara en möjlighet för oss i byn att samlas omkring ett spännande projekt, tänkte jag.

Redan dagen efter bildades en projektgrupp med målet att bygga upp Ängoms bygdegård. Ett tiotal glada pensionärer slöt upp. Sedan har de träffas varje torsdagskväll för att planera uppbyggnaden.

Det var mycket snillen spekulerar och även en del studioresor för att titta på andra bygdegårdar. Sedan avslutades alltid kvällarna med travsnack och spel på V75 och dagens dubbel.

– Så nu har vi spelat ihop 4 000 till en rejäl taklagsfest, säger Lennart förnöjt.

Han är inte bara ordförande i föreningen utan enligt gubbarna projektets byråkratifilter. Eftersom en sjukdom hindrar honom från att lyfta tungt har hans uppgift varit administration, ekonomi och att ha kontakt med kommunen om bygglov.

– Det är jag som fått ta alla stötarna, min roll har varit att se till att de här gubbarna fått manegen krattad, säger han.

Nu har Ängomspensionärerna arbetat hårt i fyra veckor och huset har både fått väggar och plåttak.

– Nu när byggnaden är vädersäkrad för vintern kan vi börja invändigt, säger Staffan Engberg, som är arbetsledare för bygget.

Huset kommer att få en stor sal med högt i taket, ett konferensrum, kök och handikapptoalett.

– Det första som vi kommer att starta upp när bygdegården är klar är ett skotercafé, säger Lennart.