Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: ST firar – med 175 meter lång tårta

Vad kan man göra med 250 liter grädde, 150 kilo marsipan, sylt, vaniljkräm och florsocker?
Svar: 350 halvmeterlånga tårtbitar, som upplagda intill varandra bildar en 175 meter lång jubileumstårta, som ST bjuder på i samband med Stenstansdagarna, lördagen den 5 september.
– Det känns extra kul för mig att ha fått uppdraget, då jag även bakade en jättetårta till 150-årsjubiléet, säger Micke Malmberg.

Det har alltså gått nästan 25 år sedan tidningen senast slog på stort och bjöd Sundsvallsborna på tårtfest i parken utanför Stadshuset, i folkmun kallad Hedern.

Och nu är det snart dags igen. Sundsvalls Tidning fyller 175 år den 16 januari 2016 och har ända sedan i vintras på olika sätt uppmärksammat och firat att vi är inne på den 175:e levnadsåret som nyhetsförmedlare i Norrlands gamla huvudstad.

– Bara att hoppas att vädret blir okej, säger bagare Malmberg, som fortfarande minns 150-årstårtan.

– Jag skulle söderut på en koncert med, jag tror det var ZZ Top, och var lite stressad över situationen med dukning och utplacering av tårtan. Då upptäcker vi att det fattas ett par meter, men att strunta i detta och låtsas som ingenting var inte att tänka på. Nej, i väg till jobbet. Nytt snabbak och så tillbaka till Hedern ...

Det blev succé den gången och ingen räknar med något annat den här gången.

Undertecknad bevittnade provbaket och efter provsmakning blir det ärliga betyget högt.

En klassisk princessvariant av modernt snitt. Fullt värdig en gammal tidning som numera lever ett aktivt liv – för er läsare, tittare och användare – dygnet runt

175-årsjubilerande Sundsvalls Tidning kommer att vara en tydlig del av Stenstansdagarna, där det inte bara bjuds på tårta. Ett nytt motionslopp, Stenstansloppet, med ST bland arrangörerna, och så blir det ansiktsmålning, uppträdande från en särskilt uppbyggd scen och en möjlighet för alla prenumeranter att aktivera sina digitala konton.