Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Sundsvallsföretag ska bygga radhus på Norra kajen

Nu är det klart med ytterligare en aktör på Norra kajen.
– Vi är några lokala företag i branschen som ska bygga radhus, säger Anders Strandberg.
I mars hoppas han kunna presentera ritningar.

Anders Strandberg är företrädare för gruppen, där de övriga inte ännu är officiella på grund av pågående förhandlingar och upphandlingar. Själv har han jobbat i bygg- och fastighetsbranschen, både i Stockholm och i Sundsvall.

Det område där Mitthem nu bygger och där Lillskär precis dragit i gång tillhör etapp 1 på Norra kajen. Det här gäller nästa område strax öster om Lillskär.

Där har kommunen bland annat planerat för två längor med radhus och det är detta som Anders Strandberg och hans kompanjoner nappat på. De har tecknat avtal med Norra Kajen Exploatering AB.

– Norra kajen kommer att bli ett väldigt fint område och de här tomterna ligger nära vattnet. Så vi ska bygga tvåvåningars radhus i storleken 120–180 kvadratmeter. Vi räknar med sju radhus i första längan och dessutom ett antal lägenheter på tredje våningen.

De har också option på att bygga en liknande radhuslänga på tomten bortanför.

Anders Strandberg tror inte att byggkostnaderna kommer att bli högre per kvadratmeter än för de större husen på Norra kajen.

– Nej, snarare hoppas vi hamna lite lägre.

Nicklas Sångberg på Duplicera är marknadsansvarig för projektet och Arne Pettersson och Mattias Jakobsson på Husman Hagberg är mäklare.

– Jag tror absolut att det finns intresse för radhus här på kajen. Och jag tror det blir jättebra att området får en blandning av femvåningshus och de här trevåningshusen, säger Arne Pettersson.

Den första längan de ska bygga är en del av kvarteret Concordia. På den andra delen ska ett femvåningshus byggas.

– Men mellan det och radhusen blir det en stor allmänning, och helt utan trafik. Dessutom får radhusen var sin liten egen gräsplätt, påpekar Nicklas Sångberg.

Ett informationsmöte kring projektet ska anordnas om ungefär en månad.

– Vi tror på byggstart sommaren 2017 och inflyttning vid årsskiftet 2017-18, säger Anders Strandberg.