Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV+TEXT: Tomma bänkar när polisen bjöd in ungdomar till dialog

Vad anser gymnasielever om tryggheten i centrum?
Tillsammans med kommunen bjöd polisen in till träff.
Tre elever kom.

Annons

Genom medborgardialog ska polisen bli bättre. Tidigare har polisen tillsammans med Sundsvalls kommun träffat handlarna i Stenstan för att diskutera tryggheten i Sundsvalls centrum. I måndags kväll var det elever från många av Sundsvalls gymnasieskolor som var inbjudna. Tre elever kom. Medelpads lokalpolischef Josef Wiklund inledde.

– Det är tråkigt att det inte är fler som är här men det är jättekul att ni är här.

Unga magasinet, mötesplatsen för ungdomar, var fylld av representanter från polisen och kommunen. Medborgardialogen är ett nytt verktyg för polisen för att ta tillvara allmänhetens kunskap och erfarenheter om vilka problem som finns lokalt.

Yasmin Nuur går på Åkersviksskolan och hon tyckte att det var bra och viktigt att polisen bjöd in.

– Det är viktigt att det blir starkare relationer mellan polisen och ungdomarna. Jag tycker att det är jättebra att polisen visar att de är intresserade att hjälpa ungdomar, säger hon.

Med på träffen var också kommunstyrelsens vice ordförande Bodil Hansson.

– Många upplever att situationen runt Navet är lite stökigt så där är det viktigt med ökad närvaro och att jobba förebyggande, säger hon.

Hon berättar också att kommunen redan anställt en ny fältassistent och att socialtjänsten håller på att rekrytera två personer med liknande arbetsuppgifter som fältassistenterna.

På tisdag kväll är det vuxnas tur att göra sin röst hörd när polisen och kommunen åter igen bjuder in till medborgardialog.