Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle träningspeppar i nytt program

/
  • I
  • Kalle Zackari Wahlström är tillvaka med ett nytt träningsprogram i SVT.

I "Svett och etikett" drillades Kalle Zackari Wahlström av proffsen. I nya SVT-programmet "Träna med Kalle", som har premiär under onsdagskvällen, ska han själv coacha folk som behöver träningspepp.
– Det är väldigt annorlunda och det har varit en ångest, säger han.

Annons

Under två säsonger har tittarna fått följa Kalle Zackari Wahlström när han gör sitt bästa för att bemästra olika idrotter i "Svett och etikett". I nya "Träna med Kalle" väntar dock ett helt annat upplägg.

– Nu ska jag ta den där träningspeppen jag har och försöka ge den till sex vanliga människor med olika krångel kring träning. Folk har ju en så konstig bild kring träning, de tänker att det är något stort och farligt och ångestfyllt. Men det är det inte, det är kul och det tänker jag försöka berätta, säger programledaren.

Hur kommer det sig att du ville göra det här i stället för en tredje säsong av "Svett och etikett"?

– Därför att jag fick så ont sist. Det sliter ganska mycket på kroppen att göra "Svett och etikett". Men också för att jag har en massa tankar om träning som jag vill berätta för folk. Jag vill få fler att träna och hoppas att det här kan inspirera människor att sätta i gång.

I varje avsnitt av "Träna med Kalle" tar han sig an en ny person med träningskrångel. Under två månader coachar han henne eller honom med träningsplaner och peppning.

Det visar sig dock inte alltid vara så lätt. I första avsnittet får man till exempel se hur taxichauffören Seppo helt enkelt struntar i planen.

– Det är ju ett tv-program och jag trodde att han skulle göra allt jag säger för annars ser man ju det. Men det var inte så, säger Kalle Zackari Wahlström.

Under säsongen uppstår också andra bekymmer - som att deltagare blir skadade. Kalle är dock noga med att påpeka att han inte är utbildad personlig tränare, han beskriver snarare sin roll som "peppad träningskompis".

– Jag är en träningsentusiast, en peppad träningskompis snarare än en instruktör. På min första blogg stod det "jag är inte expert, följa inte mina råd". Om ni vill ha någon som kan näringslära och pulskurvor, vänd er till någon annan.

Men i det här programmet ska de ju ändå följa dina råd.

– Ja, det är sant. Det ska de. Men så här, det är mer som att man övningskör med sin farsa än att man övningskör med bilskola. Man kan ju ställa högre krav på bilskolan.

"Träna med Kalle" får premiär under onsdagskvällen, den 30 september, i SVT1 och samtidigt läggs samtliga avsnitt upp på SVT Play. Redan nu håller Kalle Zackari Wahlström på med nästa, än så länge hemliga, tv-program och han räknar med att fortsätta synas i rutan.

– Det är det här jag är bäst på, det är väldigt lätt för mig att göra tv. Det klart att det är jobbigt emellanåt men att vara framför kameran faller sig väldigt naturligt för mig, säger han.

TV: Se när Charlotte Kalla drillar Kalle uppför Södra Berget i Sundsvall här.

Mer läsning

Annons