Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindhardt spelar Sagas nya mystiska kollega i succéserien "Bron"

/
  • Den danske skådespelaren Thure Lindhardt spelar Saga Noréns nye poliskollega i
  • Thure Lindhardt är Saga Noréns nye poliskollega i

Hennes förste kompanjon Martin Rodhe sitter bakom lås och bom. Och den nya danska poliskollegan skadades svårt i premiäravsnittet av "Bron III". Nu ska mystiske Henrik, spelad av Thure Lindhardt, lösa morden tillsammans med Saga på Länskrim Malmö.

Annons

Säsong tre har sparkat igång och miljontals människor är återigen bänkade för att följa deckaren i Öresundsregionen. Framgången har varit ett faktum ända sedan seriens urpremiär för fyra år sedan. Inte heller danske stjärnan Thure Lindhardt – känd från "Brödraskapet", "Flamman och citronen" och "Into the wild" – har missat hyllningen av den svenskdanska exportsuccén. Men någon flitig tittare har han inte själv varit.

– Jag har ingen tv och tittar faktiskt inte på så många tv-serier. Men jag har sett några avsnitt av "Bron", däremot inte en hel säsong, säger han till TT.

Kim Bodnia hoppade av serien och plötsligt behövdes en ny dansk skådespelare som kunde grotta ner sig i svåra polisutredningar tillsammans med Sofia Helins kyliga och universella karaktär Saga Norén.

– Sofia har redan gjort två säsonger och känner därför sin karaktär otroligt bra. Därför blev det liksom inget möte med en skådis som står och övar med sitt manus, utan jag träffade en människa som verkligen är som Saga. Det gjorde allt mycket enklare för mig, säger Thure Lindhardt.

Han känner ingen press inför att på sätt och vis ersätta omtyckta Kim Bodnia.

– Jag spelar ju en helt ny karaktär. Och eftersom nästan ingen har känt till vad jag ska spela för roll har jag kunnat jobba i fred.

Huruvida paragrafryttaren Saga Norén blir accepterad av Henrik Sabroe lär visa sig. Och frågan om Saga tar Henrik till sig är minst lika befogad.

– Henrik är duktig på jobbet och kan vara väldigt social, charmerande och lättsam. Men han är inte så bra i sitt privatliv. Han har också en dyster, mörk och desperat sida.

– Han har några hemligheter och skelett i garderoben. Kanske avslöjas det senare, säger han med ett skratt.

Men skådespelarna verkar i alla fall ha fattat tycke för varandra.

– Alltså, det har varit helt fruktansvärt att jobba med Sofia. Nej, nej! Hon är en otroligt duktig skådespelare och en väldigt bra kollega. Det är skönt att jobba med en person som har hjärtat på rätt ställe.

Mer läsning

Annons