Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två år efter skandalen på Dannero – paret bryter tystnaden i öppet brev: "Skäms"

AnnaMaria Öberg polisanmäldes och stängdes av från svenska travbanor i nio månader efter en omdebatterade händelse på Dannero för två år sedan.
I ett öppet brev berättar hon tillsammans med Gunnar Melander om händelsen och tiden efter olyckan.
"En tabbe som jag både skäms över och som jag tycker är oerhört pinsam" skriver hon.

För drygt två år sedan utspelade sig skandalscéner på Dannerotravet efter att Gunnar Melander fallit ur sin vagn efter en olycka då Thomas Andemyr fick problem med sin häst Eldmyran.

Efter olyckan sprang Melanders sambo AnnaMaria Öberg in på banan och efter tumult polisanmäldes Öberg då hon anklagades för att ha tagit strypgrepp och slagit Andemyr.

Polisanmälan lades sedemera ned men Öberg stängdes av från alla svenska travbanor i nio månader.

Två år senare berättar nu Öberg om tiden efter i ett öppet brev på Trottosport.

"Jag är varken bitter eller tjurig, utan känner mig som en person som gjort en riktig tabbe. En tabbe som jag både skäms över och som jag tycker är oerhört pinsam. Jag har fått min dom och jag har avtjänat mitt straff, och för min del har jag lämnat det bakom mig" skriver AnnaMaria Öberg i brevet.

Läs också: AnnaMaria Öberg: "Hade jag varit man hade ingen hört talas om det här"

Öberg anklagades alltså för att ha tagit strypgrepp och för att ha slagit Andermyr som skickade in en polisanmälan, som sedermera lades ned utan att Öberg dömdes för något brott.

Sedan dess har paret varit fåordiga om det som hänt, även om hon i tidigare intervjuer berättat att hon skäms för det som inträffade.

I det öppna brevet berättar hon mer.

Läs också: Utpekade AnnaMaria Öberg i tårar: ”Jag var i chocktillstånd”

"Det uppstod en kaosartad situation, där min passhäst skenade runt på travbanan samtidigt som min sambo låg i backen efter vad som såg ut som en otäck olycka, och jag både sprang in på banan för att se om min sambo levde och försökte fånga in min skenande passhäst. I den vevan mötte jag den vållande kusken till olyckan; men om mitt tilltag hade varit av graden för ett mordförsök på denne, så hade det givetvis gått till rättegång. Och kusken borde väl rimligtvis ha haft några märken på sin kropp" skriver AnnaMaria Öberg.

Läs också: Öberg polisanmäls efter Danneroskandalen - Allehanda

Enligt Öberg har paret nu lagt händelsen bakom sig och blickar framåt mot kommande tävlingar.

"Detta ursäktar dock inte mitt beteende. Jag har som sagt fått mitt straff och avtjänat det och för mitt vidkommande har jag lämnat historien bakom mig" skriver hon på Trottosport.