Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två-åring utsatt för mordförsök på busstorget

En tvåårig pojke utsattes under torsdagskvällen vid 18-tiden för så pass grovt våld på busstorget i centrala Östersund att polisen rubricerar det som försök till mord.
Nu söker polisen en gärningsman, som enligt vittnen var klädd som en busschaufför. Men polisen vill inte låsa sig vid den beskrivningen.

Läs också: Polisen går ut med signalement efter misstänkta mordförsöket på tvååringen

Överfallet, som beskrivs som mycket grovt, inträffade vid 18-tiden på torsdagskvällen. En okänd man ska ha attackerat barnet.

Det var när pojken stod och väntade på bussen med sin mamma och syskon som mannen ska ha gått till attack. Pojken har slagits till marken och sedan blivit sparkad.

Gärningsmannen ska sedan ha cyklat från platsen, i riktning norrut längs Rådhusgatan. Vid 22-tiden på kvällen hade polisen fått in så pass mycket uppgifter att de gick ut med signalementet att gärningsmannen ska ha varit klädd som en busschaufför. Något de senare utvecklade med ett mer detaljerat signalement.

Innan dess, tidigare på kvällen, sa Mikael Abramsson vid Jämtlandspolisen så här:

– Ett vittne ska ha försökt springa ikapp mannen men inte hunnit ikapp.

Polisen är nu väldigt intresserade av att komma i kontakt med mannen som försökte springa ikapp gärningsmannen. Är du den mannen, ring polisen på 11414.

Barnet fördes till Östersunds sjukhus med ambulans.

Från början var uppgifterna om skadeläget oklart, men vid 21.15 kom beskedet att pojken var lindrigt skadad och att han efter omständigheterna mådde gott.

Vid 21.30-tiden meddelar polisen att de inte längre är ute och söker aktivt efter mannen.

Polisen vill ha kontakt med vittnen. Vet du mer - ring polisen på telefonnummer 11414.

SE MER: Polisen på plats på busstorget: Vi jobbar för högtryck

Uppdatering:

Anhållne bussföraren frisläppt

Man anhållen misstänkt för grov misshandel på tvååring

Tvååring utsatt för mordförsök på busstorget

Polisen går ut med signalement efter misstänkta mordförsöket på tvååringen

Polisen på plats på busstorget: Vi jobbar för högtryck