Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två bilar krockade på Söråkersvägen – flera personer förda till sjukhus

Vid 14.20 på lördagen kom ett larm om en trafikolycka mellan flera fordon på Söråkersvägen vid påfarten till E4.
Två bilar krockade och fyra personer var inblandade i olyckan, tre av dem ska ha förts till sjukhus med ambulans. Ett barn ska ha börjat blöda från näsan.
Enligt polisen är det väldigt halt på olycksplatsen.

Annons

TV: Vi sände live från olycksplatsen i Söråker.

Olyckan inträffade vid påfarten till E4, nedanför Torsboda. Vid 14.35 var räddningstjänsten och ambulans framme vid olycksplatsen.

– Två personbilar har kolliderat. Det är inte på E4 utan på påfarten till E4 söderut på vägen från Söråker, säger Örjan Stenlund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Enligt larmet ska minst ett barn vara inblandad.

– Det är fyra drabbade personer. Tre i den ena bilen och en i den andra. Alla är ute ur bilarna. Ett barn som satt i en bilbarnstol ska blöda från näsan, säger Örjan Stenlund.

Enligt polisen ska tre av de inblandade ha förts till sjukhus med ambulans. Det är oklart hur skadade personerna är.

Trafiken på själva E4 påverkades inte av olyckan. Men väg 684, Söråkersvägen, var helt avstängd under räddningsarbetet.

Enligt polisen ska det ha varit en sidokrock. En bil ska ha hamnat i diket och den andra vara kvar på vägen. Räddningstjänsten sanerade vägbanan från plast och plåt som lossnat från bilarna i krocken.

Båda bilarna bärgas från platsen och bärgningsbil anlände till platsen strax efter klockan 15. Då höll räddningstjänsten på att lämna platsen men polisen stannade kvar tills bilarna bärgats. Vid 15.25 hade all räddningspersonal lämnat platsen.

Enligt polisen är det väldigt halt på platsen och halkbekämpning är beställd.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film eller bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten. För att skicka mms/sms: skriv ST följt av ditt tips till 72 023.