Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två bränder i Timrå: "Någon som far och tänder eld på återvinningscontrainrar"

Räddningstjänsten i Timrå larmades under natten till lördag ut till två bränder, den första i en pappersåtervinningscontainer vid Bergeforsens idrottsplats och den andra i en container vid NHK arena.

Larmet om den första branden inkom till SOS Alarm klockan 01:45. Det rådde ingen risk för spridning och branden släcktes av räddningstjänsten som sedan återvände till stationen.

Drygt en timme senare, klockan 02:55, inkom larm om ytterligare en containerbrand, den vid Eon arena, och räddningstjänsten larmades ut igen.

Det brinner på båda platserna med ojämna mellanrum och inte sällan med kort tid emellan, som vid detta tillfälle.

– Jag vet bara om de på mitt skift, så hur ofta det händer får man titta på statistik för att se, men jag har varit med om det förut, ja, säger Peter Höglund, inre befäl vid Medelpads räddningstjänstförbund.

– Det är någon som far och tänder eld på återvinningscontrainrar med papper i.

Ingen misstänkt person har setts till av räddningstjänstens personal i närheten av bränderna och polisen har ingen anmälan upprättad i nuläget.

– Den första branden har vi varit och letat efter, men när vi var förbi där knappt ett par timmar senare hittade vi inte var det brunnit. När vi skulle åka på den andra branden blev patrullen omprioriterad. Vi får kika på det i morgon, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens ledningscentral.

Klockan 03:10 var räddningsstyrkan ännu kvar på den andra branden och fyllde containern med vatten.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta st.nu via e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.