Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dömdes för krogmisshandel

Under ett bråk på restaurang Aveny slog en 37-årig man ett ölglas i ansiktet på en annan kroggäst så att han fick sårskador och blödde kraftigt.

På torsdagen dömdes 37-åringen till samhällstjänst för att ha misshandlat en 34-årig man under kvällen den 14 oktober i fjol. Flera vittnen såg när mannen slog 34-åringen med ölsejdeln. Rätten anser att brottet är allvarligt eftersom ett tillhygge har använts mot ansiktet och därför borde 37-åringen ha dömts till fängelse i tre månader men med hänsyn till att han befunnit sig i nödvärn har påföljden mildrats.

Efter det ilsknade 34-åringens kompis, en 32-årig Sundsvallsbo, till och slog 37-åringen med ett knytnävsslag i ansiktet så att han ramlade omkull. I liggande ställning fortsatte 32-åringen att slå den liggande mannen med knytnävarna.

Även 32-åringen döms därför till samhällstjänst för misshandel.