Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dömdes för krogmisshandel

Under ett bråk på restaurang Aveny slog en 37-årig man ett ölglas i ansiktet på en annan kroggäst så att han fick sårskador och blödde kraftigt.

Annons

På torsdagen dömdes 37-åringen till samhällstjänst för att ha misshandlat en 34-årig man under kvällen den 14 oktober i fjol. Flera vittnen såg när mannen slog 34-åringen med ölsejdeln. Rätten anser att brottet är allvarligt eftersom ett tillhygge har använts mot ansiktet och därför borde 37-åringen ha dömts till fängelse i tre månader men med hänsyn till att han befunnit sig i nödvärn har påföljden mildrats.

Efter det ilsknade 34-åringens kompis, en 32-årig Sundsvallsbo, till och slog 37-åringen med ett knytnävsslag i ansiktet så att han ramlade omkull. I liggande ställning fortsatte 32-åringen att slå den liggande mannen med knytnävarna.

Även 32-åringen döms därför till samhällstjänst för misshandel.