Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två falska överfallslarm på en dag i Medelpad – polisen: "Hör inte till vanligheterna"

Under torsdagen mottog polisen två överfallslarm från bland annat en värdetransport och en butik i Sundvall och Timrå. Det blev stora polispådrag vid båda tillfällena – men de visade sig vara falska.
– Larma bara när det är skarpt läge, säger Jens Frykholm, stationsbefäl i Sundsvall.

Först skickades flera patruller till Torsboda i Timrå efter ett överfallslarm på en värdetransport. När de kom fram till platsen visade det sig vara falskt. Några timmar senare fick polisen ännu ett larm, men denna gången från en butik i Skönsberg i Sundsvall. Även det larmet visade sig vara falskt.

Polisen i Sundsvall berättar att det är ovanligt att de får två falska överfallslarm på en och samma dag.

– Det hör inte till vanligheterna! Om det är någon som kommit emot en knapp eller om det är tekniskt fel som orsakade larmen vet vi inte, säger Jens Frykholm, stationsbefäl i Sundsvall.

Läs också: Stor polisinsats i Skönsberg – visade sig vara falskt larm från butik

Han vill även betona att det är viktigt att man bara larmar när det är skarpt läge.

– Annars tar det resurser från folk som verkligen skulle behöva vår hjälp, säger han.

Vad beror falska överfallslarm på? Misstag eller någon som vill jävlas?

– Rent hypotetiskt om det är någon som vill jävlas så är det för jäkligt. Jag skulle säga att det är likvärdigt som att ringa 112 i onödan.