Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två försökte råna man på pengar – efter förfrågan om cigaretter

Ett försök till personrån inträffade i Sundsvall under natten till lördagen. Två män ska ha försökt sno åt sig pengar från en person efter att ha frågat honom om cigaretter.

Vid 01.00-tiden natten till lördagen larmades polisen till en adress i centrala Sundsvall där ett misstänkt rånförsök ska ha inträffat.

– En person berättar att han varit på väg hem från jobbet när två personer stoppat honom och frågat efter cigaretter. Då personen inte haft några cigaretter började männen fråga honom efter pengar, först efter några 100 kronor men sedan ökade begäran till runt 500 kronor, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare hos polisen.

Anmälaren, en man i 25-årsåldern, ska då ha känt sig hotad då personerna stått väldigt nära honom och hytte med näven. Målsägande sprang från platsen och gärningsmännen försvann.

Polisen kontaktades därefter och fick motta signalement på de två gärningsmännen. En anmälan om försök till rån har upprättats.