Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två gripna efter fyrverkeriolyckor

Två män har gripits efter fyrverkeriolyckorna under nyårsnatten då tre personer dog nära staden Mariager i Nordjylland. Polisen tror att de har sålt förbjudna fyrverkeripjäser.

De två männen greps i de samhällen som olyckorna skedde i - Skjellerup mellan staden Hobro och Mariager och i Assens öster om Mariager - rapporterar DR.

De gripna är 24 respektive 29 år gamla. De misstänks för att ha utsatt andra för fara på ett särskilt hänsynslöst sätt, enligt ett pressmeddelande från polisen, skriver Ritzau.

Tre personer omkom och två skadades allvarligt i samband med nyårsfirandet natten mellan onsdag och torsdag. De skadade flögs i helikopter till Rigshospitalet i Köpenhamn. Båda ligger nu i respirator, men det ska inte vara någon direkt fara för deras liv.

Enligt polisen skedde olyckorna förmodligen i samband med avfyrning av professionella fyrverkeripjäser med förhållandevis stor sprängverkan. Dessa får inte säljas till privatpersoner.

"De preliminära undersökningarna har visat att bägge olyckorna har skett i samband med avfyrning av krysantemumbomber, där ett bombrör har använts för avfyrningen", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Området där olyckorna skedde ligger cirka sju mil söder om Ålborg och drygt två mil norr om Randers.