Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två lokala företag har lagt bud på Posten

I dagarna har två nya lokala aktörer anmält intresse för att ta över posthuset och omlastningsterminalen söder om bangården.

Annons

Drygt 67 000 kronor i månaden. Så mycket kostar just nu den tomma postterminalen Ånge kommuns skattebetalare.

En driftkostnad som gjort att tekniska nämnden inför nästa års budget har begärt ett extra anslag om 811 000 kronor utöver de 37,9 miljoner kronor som tilldelats i ram.

– När den ramen sattes så var inte det här med i diskussionerna. Därför tycker jag och nämnden att vi ska ta upp den här kostnaden som en enskild fråga, säger Ove Skägg.

Summan utgår från att lokalerna står tomma i samma utsträckning som i dag. Något som kan komma att förändras snabbt.

Dels genom en eventuell uthyrning av hela eller delar av lokalytorna som står tomma, men också genom en mer omfattande och långsiktig lösning som berör såväl posthus som omlastningsterminalen på andra sidan bangården.

För förutom den intressegrupp bestående av gamla och nuvarande Ångebor så har i dagarna ytterligare två aktörer anmält intresse för liknande lösningar. Båda med rötter i det lokala näringslivets mylla.

– Jag vet inte riktigt varför de kommer just nu och så tätt inpå varandra, men vi kommer hantera alla bud på ett seriöst och likvärdigt sätt, säger Ove Skägg.

Däremot ser han ingen snabb lösning på frågan om vad som händer med omlastningsterminalen och den ännu tomma postterminalens ytor.

– Jag tror de här nya intressenterna måste precisera sig mer om vad som ingår och förutsätts. I slutänden så är det också ett politiskt beslut om man ska lägga ut driften eller inte, säger Ove Skägg.