Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män begärs häktade för grovt narkotikabrott i Sundsvall

Två män har under fredagen begärts häktade för grovt narkotikabrott.
Även en kvinna är misstänkt för narkotikabrott, och hon häktades sedan för brottet.
Brotten ska ha begåtts på olika adresser i Sundsvall, bland annat i Indal.

En av männen är i 20-årsåldern. Den andra mannen och kvinnan är i 25-årsåldern. Alla tre är hemmahörande i Sundsvall

Mannen och kvinnan i 25-årsåldern greps i måndags, 20-åringen togs in på förhör två dagar senare. Båda sitter nu anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott och begärdes häktade under fredagen.

Brotten ska ha skett från i maj till dess att männen anhölls nu i november. Det är oklart vad det är som har hänt och varför det rubriceras som grovt narkotikabrott.

Enligt häktningsskälen finns det risk att de misstänkta männen skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om de vore på fri fot. Det finns även risk att de skulle fortsätta begå brottslig verksamhet. För angivet brott är inte heller föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år.

Åklagare Marie Reutne är förtegen om fallet. Enligt häktningsframställan begär hon att alla tre ska åläggas med restriktioner vid en eventuell häktning. Kvinnan häktades misstänkt för narkotikabrott på fredagseftermiddagen. En av männen häktades misstänkt för grovt narkotikabrott. Vid 16-tiden på fredagen fanns ännu inga beslutsprotokoll angående om den andra mannen häktades eller inte.