Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män bröt sig in på restauranger och stal sprit – nu döms de till fängelse

Alkohol, pengar och ölkranar – det stals i från två restauranger i Stenstan i slutet av januari. Nu döms två män till fängelse.

Annons

Inbrotten tog plats på Torggatan natten mellan 24 och 25 januari i år. De två gärningsmännen tog sig in i ett förråd tillhörande Svenssons kök och bar. Från förrådet försvann bland annat alkohol och ölkranar.

Läs mer: Högg sönder kylhandtag – stal ölkranar och alkohol

Det andra inbrottet skedde på Subway som ligger lite längre ner på samma gata. Väl inne i restaurangen hade de två gärningsmännen brutit upp dörren till ett kassaskåp och tagit runt 11 000 kronor i kontanter.

Läs mer: Inbrott på restauranger i Sundsvall – klättrade in och krossade kassaskåp

När polisen undersökte platserna hittades skoavtryck och tillsammans med information från en väktare kunde de peka ut de två misstänkta. Gärningsmännen är 30 respektive 41 år och vid en husrannsakan i deras då gemensamma bostad hittades ölfat, kopplingar, och flera flaskor cider.

30-åringen döms till 1 månads fängelse för häleri och 41-åringen döms till 2 månaders fängelse för stöld.