Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män häktade – misstänks ha rånat äldre man på centralstationen

Under onsdagen häktades de två män som misstänks ha rånat en man i 80-årsåldern tidigt i söndags morse.

De nu häktade männen är bosatta i Sundsvall och båda är i 25-årsåldern. Det var i söndags morse en man i 80-årsåldern anmälde att han blivit rånad på centralstationen i Sundsvall. I samband med detta blev han skadad och fick föras till sjukhuset av polispatrullen som ryckte ut på larmet. De misstänkta ska även ha tagit mannens mobiltelefon innan de drog vidare.

Männen grep kort därefter av polis och har suttit anhållna sedan i söndags. Under onsdagen begärde kammaråklagare Katarina Becker de misstänkta häktade för rån.

– Tingsrätten beslutade att häkta dem på sannolika skäl misstänkta för rån, säger Becker.

Senast om två veckor måste en stämningsansökan, alternativt en framställan om omhäktning lämnas in till tingsrätten. Enligt åklagaren går utredningen framåt.

– Det ser bra ut. Vi jobbar vidare, säger Katarina Becker.

Männen nekar till brottsmisstankarna uppger Becker.

På måndagen, dagen efter det misstänkta rånet, gjordes ytterligare en anmälan mot männen om misshandel mot en ung man. Det finns även misstankar om att de ska ha knivhotat en man samma morgon. Dessa misstankar finns med i den fortsatta utredningen som ska kartlägga männens förehavanden.